söndag 18 maj 2014

Nymålad bänk

Eftersom det var så fint väder igår passade jag på att måla om en gammal loppisbänk, som har stått i ladan sedan förra sommaren. Jag gjorde absolut ingenting när det gäller förarbete, utan målade direkt med ljusgrå Cuprinol-färg för utomhusbruk. Förmodligen inte alls avsett för möbelmålning, men man tager vad man haver!


Resultatet blev helt OK. Kanske aningen för blankt, men det kommer nog mattas av under sommaren. Det viktigaste är ju att färgen håller för väder och vind, och det lär den iallafall göra. Bänken står nu på den lilla stensättningen på södersidan av huset, där vi egentligen brukar ställa en annan grå liten bänk. Vi får väl se vilken bänk som hamnar var framöver.


Idag hänger regnet i luften. Min ömma kropp tycker faktiskt att det ska bli riktigt skönt att få vila sig lite efter två dagars hårt trädgårdsarbete, och växtligheten blir ju glad över att få vatten. En "win-win situation", helt enkelt. För lika bra som jag är på att greja i rabatterna, lika bra är jag på att ligga i soffan och göra ingenting.

10 kommentarer:

 1. Blev ju super det där! O soffan ja den känner vi väl du o jag 😆✌️

  SvaraRadera
 2. Vilken underbart vacker bänk! Ååååh, den som hade en sån! Precis en sån skulle jag behöva till min balkong! *suck*!! Så jättefin den blev när den blev målad!

  Jag tycker också det är skönt med lite mulet och regn, efter sådd och trädgårdsjobb i dagarna tre!
  Just hemkommen från körrep (söndag och allt...) och känner mej rätt mosig nu. både i knoppen och kroppen!
  Njut av regnet, hoppas att det kommer hit!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 3. Ja tänk vad lite färg kan göra!
  Jättefin bänk!
  Ha en bra vecka!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Snyggt! När den får lite väder och vind så blir den nog perfekt.

  SvaraRadera
 5. Jag jobbar likadant. Förarbete vad är det? Jag smäckar på färgen direkt och oftast bara en färgburk som jag greppat i all hast. Många andra har invändningar på mitt arbetssätt men vem bryr sig...? Underbar bänk.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 6. Vilken fin bänk! Förarbete är ju så tråkigt så klockorna stannar, det är lite olika hur noga jag är. För ett antal år sedan skulle vi måla ett helt nytt balkongräcke, det var så jäkla tråkigt att penselmåla så till slut tog sambon fram färgsprutan. Och då passade jag på att dra fram lite möbler som stod på vinden, bara sprutade på hejvilt. Det höll sådär, kan jag säga. Men strunt samma!

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Vilken jättefin bänk och färgen är ju perfekt.
  Här har det regnat en hel del idag så det blev brödbakning, tvätt och ett försök att skriva ner vad som finns i varje rabatt.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Vilken jättefin bänk och färgen är ju perfekt.
  Här har det regnat en hel del idag så det blev brödbakning, tvätt och ett försök att skriva ner vad som finns i varje rabatt.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Blev ju alldeles lysande! Ligga på soffan känns som en bra deal.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!