måndag 9 juni 2014

Doftande schersmin

På vår uppfart råder mer eller mindre kaos. Här samlas skräp från avslutade projekt tillsammans med grejer från pågående projekt och bra-att-ha-saker som står och väntar på framtida projekt. På marken växer ogräs, i hörnet längst in vid ladan står soptunnorna och i buskarna har jag försökt gömma 10 knallblåa sopsäckar, som ska till tippen vad det lider. Men ångesten över all den här röran försvinner i ett nafs när man får syn på den makalösa schersminhäcken, som blommar och blommar och blommar!


Den är inte bara vacker, den doftar makalöst gott också. Underbart är förvisso kort, men den korta tid som häcken blommar kan man leva på resten av året!

15 kommentarer:

 1. 😂😂😂 fantastiskt skickligt taget kort det där! Man ser ju bara godsakerna och jag, jag vet att det finns mer 😂😂😂

  SvaraRadera
 2. Så makalöst vackert med den blommande schersminen!

  Ha det gott!
  /Heléne

  SvaraRadera
 3. Ha ha, försök gömma tio blå plastsäckar du! Nej, jag skojar, vem har inte sina skämshörnor ... Jag känner doften av din schersmin ända hit, och nu väntar jag på att min ska blomma. Underbart!

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Så vackert... och doften, den är svårslagen!

  SvaraRadera
 5. Den doften räddade nog förståndet på mig idag. Kom hem efter 12 timmars arbetsdag i stekande sol varvat med varm bil och över 20 körda mil - klassresa över dagen. Jag blir så trött av sådana "tillställningar". När jag i princip ramlade ut bilen här hemma möttes jag av doften från doftschersminen och jag kände lite kraft återvända. Nu blir det dusch och säng.

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Haha! Jag känner igen mig. Just nu gömmer jag mina säckar i garaget. Vem sa att det huset var till för bilar?
  Här doftar schersminen också, det är en ljuvlig doft! Och på andra sidan huset njuter vi av doften från klätterhortensian. mmmmmm :)

  SvaraRadera
 7. Ljuvligt! Vår schersmin har sprängfyllda knoppar och slår nog ut vilken dag som helst skulle jag tro. Bor ju lite längre norr ut... :))
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny i Vittsjö

  SvaraRadera
 8. Håller fullständigt med dej!! Ja att det doftar gudomligt alltså, för något skräp ser jag då inte till på dina bilder!! Här har vi också en frodig schersminbuske, och den klipper jag ned med jämna mellanrum så den inte ska bli så ful och spretig nertill. En tålig rackare, kommer tillbaka år efter år, tack och lov!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 9. Ååå vilket underbart hus ni har! Jag förstår att ni trivs!
  Precis sådär drömmer jag och min man om att bo - men tills vi hittar det "där" huset så blir vi kvar i vårt lilla radhus. :-)

  SvaraRadera
 10. Schersmindoft är underbart! Mina spridda buskar är i startgroparna, men har inte riktigt slagit ut än - längtar!!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 11. Fantastisk doft! Önskar jag hade en sådan....

  Den är väldigt fin hos dig....hur det än ser ut runt omkring!

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 12. Man måste få ha ett ställe att samla grejer på. :-)
  Schersmin är vackert och doftar fantastiskt gott. Vår har inte riktigt slagit ut än, men knopparna sväller mer och mer för varje dag.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 13. Visst är det härligt när en blommande schersmin kan förvända synen på en! Din är jättevacker och jag känner doften ända hit - har nämligen en likadan som också tokblommar!
  Härliga tider!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 14. Åh jag älskar doften av schersminblommor, såååå härligt! Funderade faktiskt på att ha en sån häck hos oss men har inte riktigt bestämt oss......Ja, visst har man vrår där det inte ser så jättefint och välstädat ut.....måste ju ha någonstans att göra av sitt jox också......;)
  Ser fram emot schersmintider här också.
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!