tisdag 24 juni 2014

Klippa liguster

Vi fortsätter att röja i trädgården, och containern på uppfarten fylls upp mer och mer. För andra dagen i rad har jag jobbat med att ta bort rishögen på baksidan och röja upp mellan ladan och köksträdgården. (Där är mycket gammalt mög som aldrig har sett dagens ljus, ska ni veta...) Maken har klippt häckar med häcksax, vilket såg betydligt roligare ut. Jag passade på att låna den och klippa ligustern ut mot gatan. Rena rama motorsågsmassakern, hehe!


Häcken är onekligen ett evighetsprojekt. Ni som har varit med på bloggen ett tag vet att vi var supersnåla när vi satte den och bara köpte s.k. käppar, så vi får väl skylla oss själva. Nu börjar det iallafall ta sig så pass att man kan börja kalla det för häck. Jag har kogödslat den tidigare i vår för att fjäska lite extra. Den är tät och fin på sina ställen...


... men fortfarande väldigt gles här och där, och framförallt väldigt ojämn. Fast med tanke på hur mycket den har växt bara under maj-juni, så tror jag nog att den kommer växa till sig ännu mer under sommaren. Grannens häck på andra sidan gatan är planterad betydligt senare, men är redan tät och fin. Vi får njuta av den så länge!


För andra eftermiddagen i rad har det börjat regna under sen eftermiddag. Rätt bra tajming, för nu kan man pausa i arbetet för idag och sitta på glasverandan och läsa sommardeckare. Imorgon röjer vi vidare, men sen är nog containern fullare än full. 

5 kommentarer:

 1. Häcksaxar och liguster låter faktiskt betydligt roligare än ris och container. Tyckte du gjorde helt rätt val där.

  Så ni jobbar och står i! Jisses. Tur att du har lång semester så du hinner vila upp dig...? Själv har jag jobbat hårt i trädgården från mars-juni och har gått in i slapp-mode - dricker te och spankulerar runt. :-)

  Ha en härlig ledighet!

  SvaraRadera
 2. Tycker den börjar bli super fin!

  SvaraRadera
 3. Här är det också dags att klippa häckar nu. Maken brukar göra det.
  Hoppas ni snart får njuta av en något högre häck även hemma hos er själva, inte bara hos grannen.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Själva eliminerade vi vår häck in till grannen för ca 2 år sedan och byggde ett staket. Häcken var på vissa ställen 2 meter bred (om inte mer) och ca 15 cm var inne på grannens sida...
  Plötsligt vann vi en massa m2.

  Det där med motorsågen ser ut som det föll dig väl i smak ;-)

  Ha en fortsatt skön vecka och hoppas att allt ni vill ska få plats i containern också får det.
  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. O, vad flitiga ni är. Trädgårdsarbete känns så fint efteråt, när man kan njuta av det man gjort.
  Kram Christina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!