måndag 23 juni 2014

Semesterarbete

På Solhäll börjar vi semestern storstilat; redan på förmiddagen hade vi både trädgårdscontainer och rörfirma på plats på uppfarten. Det har varit lite strul med golvavloppen både i badrummet och i tvättstugan under helgen (vi hade duschförbud för våra övernattande gäster i lördags morse!), men det är tack och lov åtgärdat nu.


Efter dagens arbete är containern redan halvfylld med grenar och gammalt ris, som vi samlat på oss i en stor hög på baksidan av ladan. Högen ska bort helt, marken ska jämnas till och grenarna som hänger ner från träden bakom ska klippas ner, så att vi kan ställa en liten redskapsbod här så småningom. Jag vill gärna ha någonstans att ställa in min nya gröna skottkärra, och det vore skönt att kunna ha trädgårdsredskapen samlade på ett ställe nära köksträdgården, som ligger strax till höger utanför bild. I min fantasi ser jag redan en faluröd liten bod med gröna dörrar framför mig!


Än återstår det mycket jobb innan högen är borta. Vi tänkte också passa på att klippa häckarna lite grann, när containern ändå finns på plats. Som ni ser på bilden behöver kortsidan på ladan målas också. Tur att semestern fortsätter ett bra tag till!

7 kommentarer:

 1. Snart gör jag er sällskap på andra sidan ladan! Soooom jag längtar 😍

  SvaraRadera
 2. Den fina, gröna skottkärran måste vara sprillans ny...så mycket lättare trädgårdsarbetet måste gå med en sådan...själva så har vi bara rostiga och rangliga skottkärror...på tiden att vi byter upp oss...

  SvaraRadera
 3. ÅHH jag ser det framför mej..vad ni vill ha..Jag skulle gärna ha alla saker jag också på ETT ställe.. men då man har 2 gubbar med sej som tar det jag har,, tex grep, spade mm..o sen vet de inte vart det lämna.. men skulle jag ha ett litet förråd..så skulle jag låsa dörren..hihii.. Dina burkar va bara sååå fina!!!Skottkärran va en grön dröm!

  SvaraRadera
 4. Vilken energi! Jag gick ner ner i varv direkt liksom. Här händer inte så mycket alls.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Semester är helt enkelt den tid en arbetar som hårdast, fast hemma ;) Liza

  SvaraRadera
 6. Ohhh...så mycket jobb, glöm inte bort att vila också!! Eller också kanske det är så att ni vilar lite i arbetet med trädgården, att det är en lisa för själen. Känslan när det är klart, ja den kanske också ger en viss energi. Fint kommer det att bli, det tvivlar jag verkligen inte på.
  Trist när gamla avlopp krånglar, och man är rädd för att få opp det som man en gång spolat ned. Tur att det löste sig (nu försökte jag vara lite vitsig också...)!!
  Ha en skön fortsättning på sommaren!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Och så klart en grön bil!! :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!