fredag 13 juni 2014

Lila orkidé

Ute på glasverandan tronar nu en lila orkidé, som jag fick av en av mina elever i samband med skolavslutningen idag. Tror aldrig jag har sett något liknande!


I närbild är blommorna nästan som abstrakt konst. Färgen är verkligen maffig!


Återstår att se hur länge den får vara lika fin i min ägo. Jag får nog googla lite skötseltips...

12 kommentarer:

 1. Jättefin! ROligt att ha en med lite ovanlig färg. Mina får ganska sparsamt med vatten, annars inget konstigt. Gillar inte söderfönster på sommaren. Det blir för varmt.

  Kram

  SvaraRadera
 2. En snaps i veckan har jag hört! Skål o grattis till finfin blomma! 👌💜

  SvaraRadera
 3. Fin! Mitt tips är att sätta ut orkidéerna i ett skyddat och skuggigt läge under sommaren - mina brukar gilla detta grönbete.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Åhh, så vacker!
  Underbar färg, har aldrig sett en sådan.
  Vad gäller skötseln så ska man inte sköta för mycket. I detta huset har vi fantastiska orkidéer, de blommar hur mycket som helst om och om igen.
  Maken är förste krukväxtskötare (jag är värdelös på det) och han är inte allt för aktiv, om man vill uttrycka det snällt. Men som sagt, orkidéerna trivs.
  Och sen kan jag ju också tipsa om att inte ha några katter som vandrar omkring i fönsterkarmarna. Man blir riktigt ledsen när de välter ner den där orkidén som blommar för fullt - och bryter av stängeln med drygt 30 blommor...
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. Så fin!

  Det händer att jag får orkidéer. Då brukar jag ställa dem på vår stora blombänk vi har inomhus. Den sköter nämligen min man om. Trots att jag inte har ett enda grönt finger när det gäller inomhusväxter så kan jag på det sättet njuta av blomningen hur länge som helst. Och när den sista blomman faller så ler jag och låter den stå kvar eftersom den snart skjuter nya stänglar.
  Jag fattar inte hur det går till, men att det har med min trollkarl till man att göra - det har jag fattat. :-)

  Skolavslutning alltså. Det är något alldeles särskilt med det.

  SvaraRadera
 6. Så fin..den skulle jag vilja ha! Har många orkideer o de blommar om..Ta bara lite vatten..och du kan nog ha dem i söderfönster om du har nått skydd för solen! ha det bra

  SvaraRadera
 7. Wow, vilken färg! Jag fick också en orkidé av en elev. En tvåstänglad vit. Också jättevacker. Jag har några orkidéer sedan tidigare och gillar dem jättemycket. Tyvärr har jag haft problem med ullöss på dem. Annars är de ju väldigt lättskötta.

  Ha en fin helg.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh, så vacker! Nej, jag tror inte heller att jag har sett någon sådan färg på orkidé!
  Jag fick en (fast vit) i januari, och det verkar som om jag har lyckats hittills. Den fick stå i sovrumsfönstret med morronsol och elementet avstängt. Sen får den dusch en gång i veckan, inne i duschen. Den får stå och rinna av över natten. Jag har också skaffat en genomskinlig glaskruka - rötterna gillar ju ljus! Jag är säker på att din kommer att trivas hos dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Det var verkligen en vacker färg, men så älskar jag lila också! Snälla barn!

  /Jenny

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig färg! /Susanne

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!