lördag 16 augusti 2014

Höst i luften

Det har varit en lördag med svalare väder i "Glesbygd". Jag har haft jeans på mig för första gången sen jag vet inte när. Nog anar man lite höst i luften ändå. Mina föräldrar har varit här över dagen och hade med sig en stor fin kryssboll, som nu står på verandatrappan. Just kryssbollar brukar ju också vara ett tecken på att sommaren faktiskt går mot sitt slut. Och vet ni vad, jag tycker det känns helt OK!


Sommaren var fantastisk i många avseenden, men jag tycker faktiskt det är skönt när den där typiska höstlunken infinner sig. Ni vet, när vardagsrutinerna återvänder och livet liksom bara går sin gilla gång. När eleverna återvänder till skolan och fyller tomma korridorer med nytt liv. När kören börjar öva igen, och när man får leta rätt på sina fårskinnstofflor och börja längta efter varma skumbad. Jag gillar faktiskt det där!


Augusti-september kan alldeles säkert bjuda på många fina brittsommardagar framöver. Och augusti brukar faktiskt vara bästa loppismånaden. Om ni bor i krokarna av nordöstra Skåne kanske vi ses i Ballingslöv imorgon! Om jag klarar att slita mig från mina fårskinnstofflor...

9 kommentarer:

 1. Jättefint vid ytterdörren!

  Hösten är välkommen när den kommer och sensommaren gillar jag också. Det är lättare att sova nu när nätterna är svalare.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är sjukt sugen på bollkryss jag, snart är det dags!

  SvaraRadera
 3. Var och när i Ballingslöv?? *ivrig*

  SvaraRadera
 4. Du har det så fint, vacker dörr och blomman passar precis
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Så fint på farstubron med bollkryssen!
  Fick också en liten höstkänsla i morse...Härligt!

  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
 6. Jag håller helt med dej - det är skönt när det blir vardag igen och den klara luften kommer åter!

  Vilken jättevacker kryssboll!
  En sån får det bli här också snart.

  Ha en skön loppissöndag! :)
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Nog närmar det sig alltid...imorgon börjar jag jobba :/, vet inte riktigt vad jag tycker om det än...har fått lite ont av vanan att få bestämma över min tid....men men var sak har sin tid, så ock i detta fallet....det där med bollkryss, det håller jag med dig om, då är det höst, så hos mig har den inte fått komma hem ännu....jag försöker behålla den där gosiga känslan ett liiiiitet tag till...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja, så lustigt det känns att plötsligt kläs ig i långbyxor och till och med strumpor!! Vi fick en fin sommar så visst känns det ok att gå vidare nu.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!