söndag 17 augusti 2014

Loppis i Ballingslöv

Loppisen på idrottsplatsen i Ballingslöv brukar vara en av sommarens bästa och var så även i år. (Även om vädret var trist...) Jag hittade två gamla pinnstolar, som nog kommer att hamna vid köksbordet. 


Jag gillar de svarvade detaljerna i ryggpinnarna och på benen, och att de är små och nätta. De är redan målade i ljusgrått och kan nog få förbli så, fast jag måste skura av dem ordentligt innan de kan komma på plats.


Som vanligt spanade jag efter grönt och hittade den här Upsala Ekeby-liknande vasen för en tjuga. Jag älskar den här gröna glasyren!


Ett ovalt litet fat från Rörstrand blev mitt för en guldpeng. Inte för att jag inte redan har en massa porslin som står oanvänt i skåpen här hemma...


Sen hittade jag två panelgardinstänger med rolig knorr på slutet, som jag tänkte spraya svarta och ha som blompinnar ute i någon rabatt. Två för en femma kändes ganska överkomligt.


Nya pryttlar in - gamla pryttlar ut, eller hur? Vi körde faktiskt ett helt lass till Erikshjälpen förra helgen, så jag tror jag kommer undan den här gången!

9 kommentarer:

 1. Najs! Jag hittade lite grönsaker på Konsum, ack så kul ☺️💚

  SvaraRadera
 2. En UppsalaEkeby-vas för en tjuga! Vilket fynd. Jag har ju också lite UE-saker i den där snygga gröna nyansen. Mina har jag förstås framför allt ärvt av mormor.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Exakt den där vasen skulle jag vilja ha i ena köksfönstret - nu. Har precis putsat fönstret och konstaterade att en glasvas blir snabbt ful av att stå med vatten i sig hela tiden. Letar febrilt efter vas i annat material än glas här nu. Hittar "bara" ett Höganäskrus. Passar inte riktigt in tycker jag.

  Fint allt du fyndat!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fynd - Vasen är ju jättefin (gillar också UE gröna serier) och stolarna är ju som gjorda för att passa in hos dig ! Du har en himla bra blick för att hitta fina fynd !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Fina grejs du fyndade..vasen va så fin o stolarna blir bra bara de blir skurade,,hihi...Ja så är det nog..nått måste ut om nått kommer in..annars blir det för fullt.

  SvaraRadera
 6. Vilka jättefina stolar du hittade, de ser ju nästan lite ljusgröna ut men du säjer att de är grå? Fina är de i alla fall och lagom slitna.

  Kul med pinnarna, de blir perfekta som blompinnar!
  Du hittar alltid så fina saker och du kan ju ha gott samvete om du lämpad bort en del prylar!
  Ha en fin start på veckan imorron!
  Lisa

  SvaraRadera
 7. du har en otrolig förmåga att göra fantastiska fynd, tycker jag..

  så roligt att läsa om vad du hittar !

  fortsätt så tycker jag..

  ha det gott.

  SvaraRadera
 8. Vilka fina fynd!!!

  SvaraRadera
 9. Just sådär ska det ju vara, billigt alltså. Annars är det inte kul med loppis! :)
  Och kul ide med gardinstängerna, det gäller att försöka tänka 'annorlunda'!
  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!