måndag 22 september 2014

Ägg, ägg och mera ägg

När man har härligt färska ägg hemma, värpta av glada höns på en gård i en av grannbyarna, så vill man ju äta ägg mest varje dag. Stekta ägg, kokta ägg, omelett, frittata; ägg på både längden och tvären. Gulan på nyvärpta ägg är verkligen gulare än solen!


Alldeles nyss slog vi till på ägg-och-bacon-brunch till kvällsmat. Tänk, det smakade lika bra på en måndagkväll som på en söndagförmiddag. Mums filibabba!

7 kommentarer:

  1. Gott med ägg! Det blir nog en frittata ikväll :-)

    SvaraRadera
  2. Trevligt med äggen framme! Jag har aldrig äggen i kylskåpet längre. Snyggt att ha framme och bättre temperatur när man bakar. Dessutom fastnar skalet på kokta ägg som är för färska;))

    SvaraRadera
  3. Jag har äntligen hittat en gård i närheten som jag kan köpa ägg från. Känns bra. Älskar ägg i alla dess former.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Vem köper du av? Har eventuellt hittat ett ställe, men kan ju va värt att kolla runt ☺️

    SvaraRadera
  5. Håller verklligen med dig! Och gulan på utehöns som mått och gått bra, är gulare...det bara äääär så!

    SvaraRadera
  6. ja det är bra att ha egna ägg..vi har 10 höns o får ca 7-8 ägg varje dag! guld värda!,,o ägg är så gott.Jag har också ägg framme...

    SvaraRadera
  7. Jag önskar att jag kunde hitta ett bra "äggställe" här i närheten. Jag äter galet mycket ägg! :) Älskar ägg och det är så "bra mat". Enkelt, gott och mättar bra!
    Kram Jennica

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!