söndag 21 september 2014

Söndag på skroten

Ett av få söndagsnöjen i "Glesbygd" är att besöka skrothandlaren som håller till i utkanten av byn. Här är det alltid folk, oavsett väder. Det röda huset i bakgrunden på bilden innehåller en hel del antikviteter och loppisgrejer, men det roligaste är nästan att botanisera ute på själva skrotupplaget. Här kan man verkligen göra läckra fynd (i synnerhet till trädgården), om man bara tar sig tid att rota runt lite. Och se där, bakom en rostig container hittade jag vår gamla spis! Det var nästan så att jag fällde en liten tår...


Inne på den mer välordnade antikdelen köpte jag två stora "kottar" i något slags tungt betongmaterial. Jag har frågat om dem flera gånger förut, men så idag var priset plötsligt helt överkomligt. För säkerhets skull slog jag till på båda två; de kan bli himla fina att ha i trädgården. Var de hamnar vet jag som vanligt inte, men det där brukar lösa sig.


På en annan söndagsöppen liten loppis i byn hittade jag ett stort gammalt tråg för ynka 40 kronor. Förvisso är det duktigt maskätet, men det matchar ju vår maskätna fallfrukt väldans bra! Om inte annat kan det bli fint inne på matbordet i gröna rummet till jul, med juläpplen eller något annat piffigt jularrangemang på. (Jo, lite jul funderar man allt på redan nu.)


Det regnar idag, vilket är helt perfekt stugsittarväder. I köket har vi oroväckande mycket snask kvar efter gårdagskvällen, då mannen och några grabbkompisar hade spelträff. Fast nog skulle jag utan tvekan kunna äta baconsnacks och sega ostbågar till både lunch och middag. Bara för att jag kan...

8 kommentarer:

 1. ....och tänk ostbågar som har fått ligga kvar framme över natten, när de är sådär lite lagom sega...mummmmsssss

  SvaraRadera
 2. Fina loppisar. Jag blev nöjd med mina fynd också.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina kottar! Och ja, julen tål att tänkas på redan nu! :)
  Ha det fint! :)

  SvaraRadera
 4. Vilket häftigt skrotupplag. Något sådant finns inte häromkring vad jag vet.
  Fina kottar och fint tråg också.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt skrotupplag! Jag bara älskar gamla saker med patina. Börjar faktiskt också längta lite till jul, alla tider på året har sin charm. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig skrot och vilka fynd! Skulle troligen kunna spendera mycket tid där!

  SvaraRadera
 7. That top photo is great - great combination of "stuff" very artistic. Jack

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!