måndag 10 november 2014

Fönstervägg i tvättstugan

Sedan tidigare hänger det ett spröjsat grönt fönster nere i tvättstugan, som fungerar som en liten skiljevägg mellan tvättmaskinerna och badkaret. Det hittade vi i gömmorna här hemma på vinden, och vi hängde upp det i vanliga krokar i taket. "En vacker dag hittar vi säkert ytterligare ett fönster som passar att hänga undertill," har jag tänkt. Här har vi inte bråttom.

På vägen hem från Mörrum igår eftermiddag stannade vi på ett loppisställe, där jag faktiskt hittade ännu ett grönt fönster. Förvisso helt fel storlek och modell, men i exakt samma gröna färg som det första fönstret. Och 50 spänn sved ju inte i plånboken, precis. Perfekt kan man ju inte direkt säga att det blev när jag hängde det på plats, snarare ojämnt och knasigt, men det får nog vara så här så länge. "En vacker dag hittar vi säkert ett fönster som faktiskt passar att hänga undertill," som sagt.


Nästa plan för tvättstugan är att bygga någon slags arbetsbänk att sätta över maskinerna. Det allra enklaste vore nog att skaffa två sidoskivor och sedan bara skruva fast en skiva eller breda plank över. Färdigsågade skivor kan man ju fixa på bygghandeln, så det låter som ett snickeriuppdrag jag faktiskt skulle kunna reda ut alldeles på egen hand. Avloppsrör till vasken (till höger utanför bild) står också fortfarande på att-göra-listan. Det kanske får bli nästa helgs projekt.

8 kommentarer:

 1. Jamen det blev ju fint!! Samma gröna nyans får ju ihop det hela! Tycker det var charmigt att de inte var lika stora. :)

  Ha en skön kväll i novembermörkret!
  /Annica

  SvaraRadera
 2. Snyggt och alls inte illa att de är lite olika!
  Tänk på att tvätt och torktumlare ofta rör på sig lite (hoppar runt) när de är igång, så bygg bänken med lite utrymme emellan maskinerna och sidorna.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vadc glad jag är att jag hittat din blogg och det var så roligt i helgen när jag läste igenom alla gamla inlägg. 1 juli i år blev jag själv ägare till ett 100 år gammalt hus i Skåne. Fritidshus till att börja med, men redan börjar jag känna att jag vill tillbaka innan jag ens har satt mig i bilen tillbaka på väg mot Göteborg så inom några år kommer de att bli min permanentbostad. Där finns det också en hel del att göra så jag blir så inspirerad av att läsa om er resa. Och så skriver du så underhållande!

  SvaraRadera
 4. Håller med tidigare kommentarer här, att det faktiskt är ganska charmigt att dem inte är helt lika :)
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 5. Lysande sickan!

  SvaraRadera
 6. Jätteläckert blev det och lite kul att de är olika!
  Bra idé med skiva över maskinerna!
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Men hur fint blev då inte det, då, jätteläckert.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Känner jag den loppis-tokiga fröken Grön rätt, så är det bara en tidsfråga innan det rätta fönstret dyker upp. Och inte ser det så fasligt illa ut nu heller.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!