lördag 22 november 2014

Nya loppisfynd

Maken och jag skulle bara ta en liten lördagsrunda på Erikshjälpen innan vi körde och handlade, men det mynnade ut i ytterligare fyra loppisar som "råkade" ploppa upp längs vägen. "Glesbygd" levererar verkligen på loppisfronten! Och jag fyndade naturligtvis: Ett litet bord med tidningshylla undertill, två träljusstakar och en liten Kockumsbytta.


Ljusstakarna är egentligen inte så märkvärdiga, men det är just det jag gillar. Jag har börjat lära mig gilla enkelheten i naturfärgat trä och tänker faktiskt inte måla om dem. Mässingsmanschetterna kommer från Fröjd och fanns redan här hemma.


Egentligen letar vi efter ett nätt litet halvmånebord att ha mot murstocken i hallen på baksidan, men det här bordet får visstidsanställning så länge. (Som så många andra i Sverige nuförtiden.) En fikus med tvinnade stammar (som kommer från IKEA) fick flytta hit från gröna rummet. Till advent blir det kanske ett juligare arrangemang här. Jag gillar murstocken med sin lilla svarta röklucka; den bildar en fin vitkalkad fondvägg i hallen och gör mycket för ljuset i ett annars ganska så mörkt utrymme.


Undertill ser Kockumsbyttan ut som en gjutjärnsstekpanna, vilket verkar vara himla fiffigt. Kanske kan man laga omelett i den direkt på spisen, eller varför inte testa att grädda amerikanska pannkakor i den. Går det så går det! Om inte annat kan den få bli tvålkopp i källaren eller (som här) en sån där skål man tömmer nycklar och pryttlar i när man kommer hem innanför dörren.


Först var jag helt inställd på att måla om det, men nu vet jag faktiskt inte riktigt. Kanske blir det för mycket trä med golvet och badrumsdörren. Vad tycker ni? Det får nog stå här "på känn" ett tag.


Under eftermiddagen har jag påbörjat målning av tvättstugebänken också, men det får jag visa när det är klart. Imorgon, kanske.

6 kommentarer:

 1. Du är en fena på att hitta snygga loppisprylar - bordet passar ju alldeles perfekt där !!!
  Så kreativt med en vinklad hylla som visar upp böckerna - har faktiskt aldrig sett ett sånt bord tidigare.
  Du har gjort det igen - ett riktigt KAP !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också verkligen bordet. Ovanligt och kul.

  SvaraRadera
 3. Hej,
  kika gärna in på vår nylanserade webshop - www.lantligtivitt.se

  Kram

  SvaraRadera
 4. Snyggt och praktiskt litet bord. Ja, det är ju den eviga frågan - måla eller inte måla. På många gamla bord kan underredet vara målat men skivan omålad, av praktiska skäl. Kanske kan det vara snyggt här?

  SvaraRadera
 5. Vilket gulligt bord. Så snyggt med tidningshyllan därunder. Sitter ju som en smäck vid murstocken.

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 6. Men vilket läckert bord, perfekt att ha tidningar eller böcker på gång framme. Tycker det är fint som det är.

  /Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!