lördag 8 november 2014

Utflyktstips

Har man vägarna förbi på väg 23 mellan Växjö och Älmhult, så rekommenderar jag ett stopp på Gottåsa Antikt. Och har ni inte vägarna förbi så är det nästan värt ett besök ändå! En hel lada fylld med härliga gamla grejer, indelad i en finare del med antikviteter (med prislappar därefter) och en mindre välordnad del med loppispriser. Gissa vilken del jag gillar bäst?


Vackra gamla dörrar, zinkbadkar, fina trälådor, stora gedigna bord, allmogestolar med perfekt slitage... Ja, här kan man gå runt och titta hur länge som helst, lyfta på grejer och gräva fram den ena skatten efter den andra. Nog hade man kunnat tänka sig det här bordsunderredet som trädgårdsbord? Schyssta golvplank till bordsskiva har vi ju redan!


Kanske måste vi se till att faktiskt inreda vindsplanet ordentligt, så att jag kan släpa hem det här alldeles perfekta lilla skrivbordet för ett par hundralappar och ställa där uppe. (Dammet får man alldeles säkert på köpet.)


Och där, under en massa verktyg och bråte, står mina drömmars planteringsbord. Tänk er ett sådant i växthuset! (Som jag ännu inte har...) Mååååånga terracottakrukor hade jag fått plats med på den där perfekt patinerade arbetsytan, och tänk så många fina korgar och lådor man skulle kunna ställa undertill. (Inte så lilarosa som det ser ut på mobilfotot.)


Ni kanske tycker det mest ser ut som en massa bråte, men jag älskar just den här typen av loppis. Jag hade lätt kunnat fylla ett helt släp med fina grejer och köra härifrån. Hmmm, det finns trots allt nackdelar med att bo i ett hus på 76 kvadrat...

7 kommentarer:

 1. Åååå! Det är jättelänge sedan jag var på nån loppis. Tycker det är underbart med liknande loppisar! T ex att gå upp på laggårsvinden här i vårt hus när vi köpte det var ju hur spännande som helst! Trevlig helg :-)

  SvaraRadera
 2. Bråte? Det är ju rena guldgruvan !!!
  Håller med dig - jag hade också lätt kunnat åkt därifrån med ett helt släp med grejor !
  Planteringsbordet är helt ljuvligt !
  Abstinensen efter loppis är svår nu ...
  Ha det så gott din lyllos!
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Den där loppisen måste ju besökas ser jag! Jag följer med nästa hång! 😍💚

  SvaraRadera
 4. Åh rena rama guldgruvan! En sån loppis skulle man vilja ha på ön! Mycket fint...
  Hoppas du fick med dig en hel del fint!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Tänk att jag aldrig lyckats köra förbi när det är öppet. Trodde faktiskt verksamheten var nerlagd. Du ska veta att detta är på vägen till det stora varuhuset och bara två mil från mig.
  Probelemet är väl att de aldrig annonserar.
  Hoppas du hittade andra fynd.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Det är nog tur att man inte kan stoppa allt i resväskan och ta det på flyget hem till Wales annars hade jag gått lös där! Förstår att du gillar det stället!

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk loppis! Tur att det var långt bort...jag skulle kunna öppna egen loppis med grejer...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!