söndag 8 mars 2015

En dag på Malmömässan

Jodå, det händer faktiskt att Fröken Grön missar att göra dagliga inlägg. Det betyder inte att hon är sjuk eller att det har hänt något; det kan helt enkelt vara så att hon inte hinner, för att hon är strängt upptagen med att göra andra saker. Som att hänga med tjejkompisarna på villa- och trädgårdsmässa i Malmö hela dagen, till exempel. (Ja, och så ett par timmar till mumsandes både pasta och efterrätt på Vapiano...) Det blev mobiltelefonen som fick agera kamera under dagen. Här kommer ett litet bildsvep.


Det var egentligen en ganska traditionell hem- och villamässa (ni vet en sån där med gräsliga jacuzzis och värmepumpar), fast med en hel del trädgårdsrelaterade inslag, kan man säga. Med undantag för vårblommor, kryddor, frön, knölar och lökar, så var det inte speciellt mycket växtförsäljning, men det fanns desto mer "trädgårdsinredning". På ett och annat ställe hade man iallafall planterat upp ljuvliga rabatter och buskage, som det här magnoliasnåret till exempel. Så här vill jag att det ska se ut i min trädgård 1:a maj!


Mellan varven kunde man slå sig ner vid trädgårdsscenen och vila skånkarna. Där kunde man lyssna till bland andra Peter Englander och Gunnel Carlson, och så de här två underhållande herrarna: Bosse Rappne och Martin Timell. 


För mig, som gillar trädgårdspryttlar (ja, pryttlar överhuvudtaget), så fanns det ändå en hel del lockelser. Den rostiga trenden håller uppenbarligen i sig, och överlag var det känslan att trädgården ska vara gammaldags romantisk som förmedlades. Inte mig emot!


Naturligtvis kom jag inte hem tomhänt, fast vad jag köpte får jag visa er imorgon. En riktigt skön vasaloppskvinnodagssöndag önskar jag er!

6 kommentarer:

 1. Gammaldags romantiskt gillas! Härligt med lite inspiration, för mig blir det ingen mässa i år, får titta på andras bilder, ljuvligt magnoliasnår!

  Jenny

  SvaraRadera
 2. Vilka inspirerande bilder!

  SvaraRadera
 3. Lite lagom försmak av vad som komma skall.
  Synd att jag missade dig. Magnoliabuskaget gillade jag alldeles särskilt.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Så kul att hamna på en sån mässa. Den påminner lite om Nordiska trädgårdar i Älvsjö, som jag alltid besökte när jag bodde i Sthlm. Säkert fick du en del inspiration.
  Vackert med romantisk trädgård, där håller jag med!
  Mycket vackert att vila ögonen på!
  Undrar just vad du fick med dej hem...!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Våren är på väg, tack för inspirationen genom dina fina bilder !

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Sa glad att jag av en slump hittade din blog, du skriver så trevligt och jag gillar ditt gröna kök.
  Skönt med lite variation till allt vitt man ser i blog världen.
  Ser framemot mer inspiration från dig
  Tusen tack!
  Agneta Romano Arizona

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!