måndag 9 mars 2015

Mässfynd

Jag är svag för flätad pil, och på mässan i lördags kom jag över en billig grow-in-bag från Nelson Garden. Pilramen går att fälla ut ungefär som en liten pallkrage, och inuti sitter en "påse" gjord av markduk, som man kan plantera direkt i. Grönsaksodling har jag ju mina riktiga pallkragar till, men jag tänker att den här lilla behändiga varianten kan vara himla fin att ha som blomlåda (typ till mårbackapelargoner) i på något utebord i sommar.


Det här lilla flätade fågelnästet från Bougainvillea fick också följa med hem. Det får mig att tänka på serietidningen "Bobbo och gnuttarna", som jag prenumererade på som liten på 70-talet; gnuttarnas hus hängde i träden och såg ut just så här. Nu hoppas jag naturligtvis att gnuttarna ska flytta in i min trädgård, hihi!


Sen är det ju bara så att jag är makalöst och ofrånkomligt barnslig. När jag hittade en knubbig liten grön elefantvattenkanna i målad plåt, så kunde jag bara inte motstå den! Den kommer från danska gårdsbutiken Laybourn Design och är redan en favorit här hemma. 


Att vattna med den utomhus är nog ingen vidare bra idé, men inomhus funkar den alldeles utmärkt. Och får jag ett växthus någon dag, så kan den ju få stå där. Nog är den lite rolig ändå!

5 kommentarer:

 1. Jag bara älskar din fina gröna elefantvattenkanna - helt underbar, hade också köpt den på direkten !
  Man skall bejaka barnet i sig har jag hört - livet blir lite roligare då !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Den vattenkannan var verkligen rolig och så passande hos dej med sin grönskimrande färg!

  Jättesnygg flätad korg och den andra gnutteboet, var ursöt!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Fina inköp måste jag hålla med om:-) Kul vattenkanna!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Oj vad elefantkannan var söt! Det gjorde du rätt i som la beslag på den!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!