söndag 22 mars 2015

Vårstilleben

Det lilla symaskinsbordet på knuten har fått sig en liten vår-makeover. Efter att ha vinkat av mina föräldrar, som varit här på ett litet söndagsbesök, så passade jag på att hämta ut påskliljorna och pärlhyacinterna jag köpte igår. Som bordsskiva har jag fortfarande det flätade sållet som jag köpte hos byns skrothandlare tidigare i vinter. Den gröna smideskrusidullen på pinne kommer från vackra butiken Fröjd i Osby, och det lilla gröna fönstret hittade jag i vår källare för länge sedan. Här kom det ju verkligen till sin rätt mot den vitputsade väggen. Finns det något vårigare än just den där gröna färgen?


Ett av granatäpplena från julens arrangemang hänger fortfarande med. Här har det har fått sällskap av en  av de gjutna betongkottarna som också kommer från byns skrothandel. Den ärggröna plåtkrukan har hängt med ett tag, i olika sammanhang. Även den kommer från Fröjd, och är himla användbar alla tider på året.


I byns finaste lilla blomsteraffär köpte jag två fina små terracottakrukor, samtidigt som jag köpte lökarna. Visserligen har jag redan en hel del loppiskrukor i ladan, men de här var så höga och bra. Betongäggen minns jag inte riktigt var jag har köpt, men de har hängt med i ett par säsonger nu. Jag är allmänt svag för ägg i olika material och former.


En rostig gammal ullsax får vara med, och vid sidan av bordet står ett gammalt vagnshjul som också är fyndat hos skrothandlaren. (Rena rama skattkammaren, det där! Har ni vägarna förbi en söndag måste ni åka dit.) Voilà! Mitt vårstilleben är klart.


Något vidare långvarigt utepyssel blev det verkligen inte idag. Efter fem minuter i de kalla marsvindarna var jag mer än redo att kliva in i stugvärmen igen. Nu får det snart bli ett varmt söndagsbad som kompensation!

8 kommentarer:

 1. Ett bard borde göra susen i denna svinkyla! Fy, så kallt det är hos oss!
  Som varmast ca 1+ grad! Brrrr!

  Vilken vackert påsk/vårbord och den gröna färgen är verkligen sååå vårig!
  Ha´t så skönt i badet!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev. Det gröna fönstret blev verkligen pricken över i:et tyckte jag.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Underbart med det vackra gröna fönstret. Och vilken bra idé att använda ett såll som bordsyta till symaskinsställningen.

  SvaraRadera
 4. Vad fint sammansatt! Lite dekorationer betyder så mycket!

  SvaraRadera
 5. Ser väldigt trevligt ut. Nu är den gröna färgen speciellt välkommen och dekorägg är användbara inte bara till påsk.
  Hoppas det inte är översnöat imorgon. Här ska det tydligen snöa inatt. Burr!
  Luna

  SvaraRadera
 6. Verkligen fint du gjort och vi kan väl behöva lite piff nu så vi orkar hålla humöret uppe tills den varma och sköna våren kommer ;-)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Fint!!
  Ha en bra vår dag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!