tisdag 7 april 2015

Bättre sent än aldrig

Det är ett faktum att jag inte har gjort ett endaste dugg i trädgården hittills i år. En enträgen förkylning och en påskresa, i kombination med det allmänt ruggiga vädret under det första kvartalet, gör att jag verkligen är sen i startgroparna. När köpte jag någonsin mina första penséer en vecka in i april? Fast bättre sent än aldrig, får man väl säga. Jag plockade upp en "6-pack" på väg hem från bussen idag, och med tanke på hur väderprognosen ser ut till helgen så kommer det nog bli fler om bara ett par dagar.


Jag passade på att städa bort påskriset från verandatrappan och lät mitt lilla stenlejon få komma ut från vinterförvaringen istället. Han börjar bli lite sliten om nosen, men det får väl kallas patina tycker jag. Barnslig som jag är vill jag gärna tro att det är Aslan i "Häxan och lejonet" som vaktar vårt hus. Ser inte den där skölden lite Narnia-aktig ut?


När jag ändå var på framsidan och sprang, så passade jag faktiskt på att ta några rejäla och välbehövliga tag med sekatören på två fjärilsbuskar. Så nu är jag ju faktiskt igång!

9 kommentarer:

 1. Men visst är det Aslan, på pricken! Jag kom också igång nu, igår, och när det väl sätter igång...då kan jag inte sluta :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag är också sen på det, av olika anledningar. I går tog jag ett litet ryck och det var det andra för året.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Visst är det platina på nosen. Ståtlig där den står och vaktar! Ha det gott! :-) /Helena

  SvaraRadera
 4. ...Och jag som tycker att jag är tidig:) Det blev fint med Aslan och blommor!

  SvaraRadera
 5. Absolut Aslan! Hur charmig som helst! :-)

  SvaraRadera
 6. Absolut Aslan! Hur charmig som helst! :-)

  SvaraRadera
 7. Du har då haft all anledning till att vara lite sen med pyntandet! Så fint med penséerna i stenkrukorna!
  Ja, vädret bådar gott till helgen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Du hinner med tids nog ska du se!

  SvaraRadera
 9. Jo det är absolut narniafeeling på lejonet. Jag har bara gjort i ordning en pensekruka, men jag tänkte köpa fler till veckan. Svepte förbi penséerna på Coop idag men de såg riktigt risiga ut så dem får någon annan köpa.

  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!