fredag 24 april 2015

Blommande storstad

När vi var i New York hade våren inte riktigt kommit igång, men man kunde ändå njuta av en hel del vackra blommor mitt på Manhattan. Som till exempel alla fina snittblommor på trottoaren utanför blomsteraffärerna. Lite annat utbud än här hemma, får man nog säga.


En del små butiker och caféer hade smyckat utsidan med kvistar, lökar och mossa arrangerade i olika sorters hinkar, lådor och krukor. More is more verkade vara den gällande devisen på många ställen. Läckert, tycker jag!


Den här lilla blomsterhyllan som stod utanför en restaurang hade jag kunnat tänka mig att ha hemma. Och kolla den fina balkonglådan under menyn i det lilla tittskåpet!


Kvistar, lökar och mossa, som sagt. Häftigt med de där soptunneliknande kärlen!


En liten pub i West Village hade hängt torkade kryddknippen och ljung (?) som en liten gardin eller girlang, på utsidan av fönstret. Kan tänka mig att det nog var himla fint när de var färska, men det var riktigt läckert nu med. Och kolla så fiffigt att sticka ner kvistar med videkissar rätt upp och ner i blomsterlådan!


I Central Park var det inte så mycket som hade hunnit slå ut i rabatterna, men på broarna i parken hade man skapat vackra arrangemang av tulpaner och murgröna i stora urnor.


Någon blomsterresa tänker man sig kanske inte att det ska bli om man väljer att åka på storstadssemester, men nog finns det en hel del skönt för oss trädgårdsnördar att titta på även i en stad som New York!

6 kommentarer:

 1. Så häftigt att se hur de gör "over there" med sina vårblommor i butikerna! Säkert lite annorlunda där, det ser man ju på bilderna! Kul att bli lite inspirerad kan jag tro! Ja, soptunnekärlen var kul som växtkrukor!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Åh ser helt fantastiskt ut
  Ha en fin helg
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Bare herlig!
  Hilsen fra PillePalle

  SvaraRadera
 4. Härliga och annorlunda arrangemang i NY!
  Ha en trevlig trädgårdshelg!

  SvaraRadera
 5. Hahaha, nej det har du helt rätt i, inte tänker man på blommor när man tänker New York! Men så mycket fin inspiration i dina bilder därifrån! Mycket att knycka till sin egen trädgård till och med!

  SvaraRadera
 6. Precioso, flores por todas partes, me encanta.

  Beautiful, flowers everywhere, I love it!


  Marina from Spain

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!