lördag 11 april 2015

Värmerekord och planteringsbord

Vilken lördag det blev! Dagens svenska värmerekord uppmättes 17 kilometer härifrån, och nog får man säga att vi har haft en riktigt härlig försommardag här i "Glesbygd". Jag har varit ute precis hela dagen, och känner mig smått syrechockad och väderbiten så här framåt kvällskvisten. Så vansinnigt härligt!


Jag städade bort en massa gammalt granris och andra vinterrester från mitt skeva gamla planteringsbord, och drog sedan i några spikar i både bordet och hyllan för att se om de kanske klarar att hålla ihop en säsong till. Sedan öppnade jag min skattkammarlada och började plocka ut krukor och andra grejer. Tänk, det är lika roligt varje gång, när man får gå loss och säsongspynta här! More is more är naturligtvis mottot som gäller.


Sen tog jag en snabb tur till byns finaste lilla blomsteraffär och inhandlade lite vårväxter av olika slag. Mest kär är jag nog i den ljuvligt rosa förgätmigejplantan. Måtte jag komma ihåg att vattna den, bara...


Mera penséer blev det också. En överbliven liten planta fick bo i en kruka i den gamla ärgade kopparkitteln. Charmigt, tycker jag!


Och ytterligare en annan i en liten zinkkruka. Komma ihåg att vattna, som sagt...


När jag ändå hade hyllan nere för reparation, så passade jag på att dra i några gamla krokar undertill, som vi hade liggande i källaren. Alltid hittar jag något som kan passa att hänga här. Det lilla arbetsbordet i trä får gömma den missfärgade zinkskivan.


En hängampel blev det också, som får hänga i hängrännan i hörnet mot uppfarten. Den här rosaaktiga färgen på penséer är så ljuvlig!


Syrechockad, som sagt. Ikväll somnar jag garanterat ovaggad.

8 kommentarer:

 1. Så härligt med värme. Igår hade vi snöstorm... Längtar till vår! Fin lördagskväll!

  SvaraRadera
 2. *haha* jag med! Läser din sista mening, och jag sitter här medan ögonen går i kors! Är såå trött och inser nu att det är för att jag varit ute "hela" dan...;) Men så härligt, och jag har också fixat lite med mitt planteringsbord, plockade ner det från verandan där det står på vintern, och plockat dit alla prylar. Visst är det härligt!
  Gonatt! zzz Gunilla

  SvaraRadera
 3. Visst har det varit en underbar dag!
  Har också satt ner lite penséer i olika krukor idag.

  Vårkänslor i hela kroppen!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härliga och inspirerande bilder! Så klart att en Pensé ska få bo i min emaljerade kaffepanna som jag inte vet var jag ska ställa! Här i södra Dalarna regnar det i dag, hoppas du får fint väder så du kan fortsätta gårdspynta:-)

  SvaraRadera
 5. Hej. Vilken härlig blogg du har. Jag tackar för titten o kommer säkert tebax. /Knatten

  SvaraRadera
 6. Åhh så härligt med egen skattkammarlada - det syns på ditt vackra planteringsbord !
  Hoppas det håller ihop en säsong till !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig dag du har haft och det ser så vårligt och mysigt ut med blommor, planteringsbordet och trädgårdsgrejer.
  Ha det fint!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 8. Oj vad fint du har gjort! riktigt inspirerande!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!