fredag 10 april 2015

Det poppar upp!

Här sitter jag och är lycklig över att jag ska få vara i min trädgård HEEEEELA dagen imorgon! Det har jag längtat efter hela veckan. Ja, hela vintern faktiskt. Jag gick nyss en sväng för att kolla läget lite grann, och det är onekligen fascinerande att se hur mycket som har hänt bara de senaste dagarna. Det poppar upp saker både här och där (som pionerna på bilden), och buskar och träd börjar få sprickfärdiga knoppar. Vilken lycka!


I buskaget i skuggrabatten (bakom plommonträden, ni vet) breder scilla ut sig och bildar en blå matta. Det är nästan synd att de inte blommar hela sommaren.


Och på södersidan av huset har en ensam kejsarkrona redan slagit ut. Jag vet egentligen inte vad jag tycker om den; orange är egentligen inte my cup of tea i rabatten. Men den återkommer år efter år, och är ändå något slags minne över den trädgård som en gång var, så den får vara kvar.


Så imorgon vet ni vad jag gör. Jag lallar jag runt i min trädgårdshatt med grepen i högsta hugg, för första gången i år. Och jag kommer att vara SÅÅÅÅ lycklig, hihi!

8 kommentarer:

 1. Så underbart det låter! Här i norr hade vi på morgonen snöstorm... Ha en härlig morgondag i trädgården och njut!

  SvaraRadera
 2. Härligt med en trädgårdsdag, att få njuta och påta bland allt som tittar upp:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 3. Underbart med en hel trädgårdsdag! Här väntar jobbhelg, få se vad jag hinner med mellan varven. Den orange kejsarkronan är ju väldigt vacker, men jag vet vad du menar, jag är inte heller någon orange typ. Hoppas du låter den vara kvar!

  SvaraRadera
 4. Jaaaa, visst är det härligt att få lalla runt i trädgården en hel dag!
  Underbart väder också, och det gör ju inte saken sämre, eller hur? :)

  Visst poppar det upp lite här och där och snabbt går det som attan! Bara på ett par dagar har det hänt något nytt i trädgården!
  Jag gör som du imorron - lallar runt i min trädgård!
  Ha en härlig trädgårdshelg!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Här ska också lallas omkring :-) Med en spade för att göra klart nästa steg i växthuset... Men lite rensning av rabatter ska jag nog också hinna med.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 6. Åh, vad Sverige är avlångt!
  Här i Norrbottens kustland har vi fortfarande snö och igår var det t.o.m. snöblandat regn...Men jag ska iaf ut i solen som strålar och försöka hitta en fläck där det går att räfsa... ;)

  SvaraRadera
 7. Ha en underbar dag! Änligen där efter lång längtan!

  SvaraRadera
 8. Jag har också varit mycket tveksam till kejsarkronor, men omvändes förra året när jag var på Keukenhof i Holland, och snart slår mina första egna (orangea!) ut här hemma...:-) Såå snygga!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!