fredag 15 maj 2015

Nygrävt och nymålat

I "Glesbygd" har vi haft ärligt väder även idag, vilket känns extra fint när man har tagit semester och allt. Jag har varit ute hela dagen idag också, och ett av dagens projekt blev att göra en rabatt runt vår snöbollsbuske. Här växte det mest ogräs innan, som gjorde gräsklippningen lite meckig. Så här såg det ut innan jag började.


Jag lade större stenar längst in mot stammarna och sen grävde jag ner en ring av mindre naturstenar (det finns ju som bekant fortfarande ett rejält "stash" av den sorten i säckar på uppfarten) i ytterkant. Jag tog stenar som var lite platta på en sida, så att det ska gå lätt att köra över dem med gräsklipparen. Det blev minsann riktigt prydligt! På skuggsidan grävde jag ner mina bräkenplantor som jag köpte förra helgen, men här finns gott om plats för ytterligare växter. Det får bli en tur till plantskolan imorgon, helt enkelt. (Och nej, det är inte busken som blommar redan, utan päronträdet som står bakom.)


Ett annat projekt under eftermiddagen blev att måla vår lada på grannarnas sida. Eftersom vi bor i en backe, så har våra tomter väldigt stor nivåskillnad, och därför är laduväggen nog inte ens en meter i höjd på deras sida. För fyra personer (två damer och två små killar) gick det himla raskt att göra klart, även om vi fick krypa i syrénbusken lite där på slutet.


Här ser man nivåskillnaden ännu bättre; Solhäll ur fågelperspektiv med mobiltelefonkameran. Bilden är tagen från grannarnas upphöjda altan, så jag står extra högt när jag tar bilden. Och ser ni så härligt vårt päronträd blommar där i bakgrunden!


Två härliga trädgårdsdagar har det alltså blivit så här långt. Imorgon ska visst vädret bli lite sämre, men man har väl regnställ! Fast å andra sidan kan det ju vara skönt med en innedag efter två intensiva "arbetsdagar". Jag har en hel trave böcker på min läslista, och så kom nya numret av Allt om trädgård i brevlådan idag. Fast dagen får nog ändå börja med en loppis i grannbyn klockan 10. Om jag kommer upp i tid...

6 kommentarer:

 1. Tack för idag! Vi är allt värda fin växtshopping imorgon <3

  SvaraRadera
 2. Härligt väder här med! fint du fixat! Ha en go fredagkväll kram,

  SvaraRadera
 3. Så fint hos dig!
  Ja, loppisar får man bara inte missa...
  Ha en fortsatt härlig helg!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Vilket bra dagsverke! Härligt när man kan bocka av så tydliga projekt vid dagens slut. Extra kul när man gör något fint av något som redan finns, som busken som blev mittpunkten i en ny liten rabatt - väldigt snyggt!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 5. Så fint du gjorde med stenarna! Stor skillnad!

  Skönt att kunna vara ute och jobba i trädgården! Här har varit lite hit och dit med solen, men inget regn. Men såååå KALLT! Man fattar ju inte att det är maj månad i denna kyla!

  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Bara ordet "trädgårdsdagar" gör ju en glad! Visst är det skönt att få arbeta utomhus såna här dagar!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!