fredag 22 maj 2015

Rönnspirea

Eftersom jag hade bilen i eftermiddag, så körde jag direkt från jobbet in till Hässleholm med en plan att införskaffa en ny behå. Fråga mig inte hur det gick till, men hem kom jag med en rönnspirea. Så typiskt mig... Men att shoppa växter är ju sååå mycket roligare än att handla underkläder!


Soribaria sorbifolia 'Sem' heter det här praktverket. När löven spricker så här på våren drar bladverket nästan åt det rosa hållet, men sen kommer den att övergå i grönt under sommaren, för att avsluta som ett rött höstfyrverkeri. I juli-augusti blommar den med krämvita blomställningar. Det tror jag blir fint!


Jag tror jag har fått pippi på buskar, och jag vill bara ha ännu fler! Fast som vanligt börjar jag i fel ände. Det där med att ha en plan är helt enkelt inte min grej...

6 kommentarer:

 1. She is a beauty!!!
  Happy gardening
  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Buskar i all ära. Men, glöm inte bort att göra dig ägare till ett Katsuraträd. Läckrare höstfärger finns knappt. Du kanske redan äger en Katsura?

  Tack för dina humorfyllda inlägg - kul att följa dig och dina spontaninköp.
  Glad vår .
  Mvh Maj-Britt

  SvaraRadera
 3. Jag har två rönnspireor som står på tillväxt härhemma. De kommer från föräldrarnas trädgård. De skickar en faslig massa rotskott nämligen. Det kan vara värt att tänka på innan du planterar.

  Ha en toppenhelg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vi har många Rönnspirea. De är så vackra men växer som ogräs och sprider sig överallt och in i andra odlingar och upp genom dubbla pallkragar. Vill inte ha dom längre. Hade jag vetat hur de gör hade jag mer planerat var att sätta dom.. Men väldigt vackra och dekorativa är de! :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Bra gjort! Visst är det roligare med växter än en BH!
  Rönnspirean var verkligen fin!
  Ha en trevlig pingst!

  SvaraRadera
 6. Rönnspirea är fin men oj så den sprider ut sej..Vi hade en men fick ta bort den för jag tyckte att den "for iväg överallt".. tänk på det sen.kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!