söndag 10 maj 2015

Söndagsmässa och spontanloppis

Trots att himlen hotade med regn, så tog maken och jag en liten förmiddagstur till söndagsmässan i Degeberga hembygdspark. Ja, trädgårdsmässan alltså. Den var helt klart värd ett besök får jag säga, med stort fokus på prisvärda plantor och trädgårdsdekorationer och mindre fokus på maskiner och annat trist. 

Jag har egentligen inga direkta rabattprojekt på gång just nu och tänkte ligga lite lågt med inköpen, men åkte ändå därifrån med en kasse bräken, en plymspirea (inhandlad av Inka Johansson från Trädgårdstoppen) och några ljuvt rosa femtungor. Sen köpte jag också en sådan där Lucko-mojäng som alla säger ska vara så bra när man rensar ogräs. För säkerhets skull tog jag en gul, så att jag hittar den lättare när jag har slarvat bort den i rabatten.


På vägen hem insåg vi att det var stor utomhusloppis i grannbyn här söderöver, och det ville vi ju naturligtvis inte missa. Det extra stoppet resulterade i en hel del finfina prylar.


Den fantastiska spegeln i grönmålat smide med blyinfattat glas tänkte vi kommer att passa perfekt över bordet i hallen på framsidan.


Och varför lägga vinterkläderna på vindsförvaring i trista plastbackar från IKEA, när man lika gärna kan stoppa dem i en gammal amerikakoffert i plåt, med detaljer i trä och smide?


En liten ärggrön keramikvas för en femma och en smidesställning för 25 slank också med av bara farten. Jag har egentligen redan precis just en sådan vas, men om man har två blir det ju en samling! Smidesgrejen är egentligen ganska klumpig, men blir nog toppen till något litet arrangemang ute i trädgården i sommar.


Nu ska jag grunna på var jag ska plantera min plymspirea, som jag vet tar ordentligt med plats när den är fullvuxen. Fast plats har vi ju gott om numera, så det blir nog inga problem. Ha en fortsatt skön söndag, kära läsare!

11 kommentarer:

 1. Jisses, så många fynd ni har gjort och spegeln är ju bara helt underbar! Åh, så läcker!!! Riktigt avis blir jag nu!

  Plymspirean kan bli gigantisk, som mina, som jag fick av grannen och fick flytta den från rabatten och ut i gräsmattan! Så...ge den rejält med plats!
  Kistan - så läcker den också!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 2. Härligt med grejer ni hittade idag! Svider lite i mig att jag inte lyckades skrapa fram tiden denna söndag. Men nu har vi rabarber i mängder här hemma 👍🏻😌

  SvaraRadera
 3. Så fina fynd ni har gjort! Jag bor helt klart på fel sida av Skåne när det gäller loppisar...
  Jag gillade särskilt spegeln. Den kommer verkligen att pryda sin plats.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Spontanloppis verkar vara bra :) Vi kanske kommer och hjälper er en helg.

  SvaraRadera
 5. Inte såg jag dig i Degeberga inte! Men vi var kanske inte där samtidigt. Din Lucko såg jag däremot. Du får rapportera om den var något att ha.

  Ha en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att det blev en loppis i helgen i alla fall ;)

  Kram
  /Pernilla

  Och jisses vad ni måste ha jobbat på i lördags! Fint!

  SvaraRadera
 7. Jätte fina fynd! Springer aldrig på så bra grejer till så billig peng som du!! Plymspirea hör till en av mina favorit buskar. Delade i höstas på min så nu har jag tre på gång:) Hade tio i förra trädgården.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. Fina fynd! Är riktigt svag för ärggrönt.
  Anette

  SvaraRadera
 9. Vilka läckra FYND jag älskar loppis :) Hoppas annars att du haft en solig helg, här blåser det som bara f.

  Om du gillar sommarhus inspiration kan du kolla in min nya post :)

  ha en kanonvecka

  LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

  SvaraRadera
 10. Alltså nu är jag lika grön som alla dina gröna saker!! Av avund alltså, den där kofferten är ju fullkomligt UNDERBAR!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!