lördag 9 maj 2015

Med röjsåg i moraset

Idag har vi haft trädgårdsförstärkning som heter duga här på Solhäll. Mina föräldrar har varit här med en bil fullastad med verktyg och arbetskläder, och jag kan lova att det var ett rejält dagsverke de utförde. Min mor hade med sig krassefrön från deras skärgårdsö och planterade hela slänten full nere i köksträdgården. Jag hade krasse där förra året också, så det blir verkligen en favorit i repris.


Pappa hade med sig stora röjsågen, som han gick loss med nere i moraset. Jisses, så geschwint! Det som hade tagit mig flera dagar att få bort, det svepte han ner på ett par timmar. Sen fick vi räfsa, kan jag lova.


Jag fick också prova trimmern, och jag får erkänna att det var en otroligt tillfredsställande känsla att bara meja ner en massa kirskål och torkat fjolårsgräs i ett enda huj. För att inte tala om alla fula gullrispinnar. Det var faktiskt lite svårt att sluta när man väl fått smak på det, hihi! En sån där mojäng måste vi verkligen införskaffa.


När vi var klara hade vi röjt upp i hela moraset, och helt plötsligt kunde man börja skönja hur det faktiskt ser ut där nere. Eller hur det skulle kunna se ut... Nu kommer det alldeles säkert växa upp en ny "äng" här, men så får det vara i sommar. Köper vi oss en egen trimmer, så kan man ju iallafall hålla efter lite grann och göra några fina gångar här och där. Det ska bli kul om det växer upp andra blommor nu, när ljuset kommer ända ner.


Åtskilliga säckar med uppkrattat skräp blev det. Nu får det allt bli en tur till tippen i dagarna. Och lagom till att vi var klara och precis hade plockat undan, så började regnet att falla. Ibland har man verkligen vädergudarna på sin sida!


Tusen tack för all hjälp, mamma och pappa! Ni var verkligen superhjältar idag! Hoppas ni inte får alltför mycket träningsverk imorgon...

5 kommentarer:

 1. Ja minsann vilken skillnad det blev! Helt otroligt faktiskt. De är verkligen kämpar dina föräldrar och man förstår var du fått ditt tåga ifrån :) jätte kul att få hälsa på dem idag. Hej hej igen!!!!

  SvaraRadera
 2. Tänk så fort och lätt det kan gå med lite hjälp. Härligt när man snabbt ser resultat. :-)

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Vilken lycka med lite trädgårdshjälp, och när de dessutom har med sej hjälpmedel! Det ser verkligen fint och städat ut!
  En trimmer är nog toppen att ha, det tycker jag i alla fall, även om jag inte använder den så ofta, får så himla ont i armen...!
  Ja, vädret är verkligen växlande här också, men ibland har man tur!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Dessutom känner man sig rätts cool I huggarhjälm och hela baletten! :)

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert gammalt hus och så fin omgivning :) Hoppas annars att du haft en solig helg, här blåser det som bara f.

  Om du gillar sommarhus inspiration kan du kolla in min nya post :)

  ha en kanonvecka

  LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!