fredag 8 maj 2015

Färgsprakande fredag

I sen eftermiddagssol så här efter jobbet bjuder trädgården på fantastiska färger. Maffigast just nu är det nere vid snäckdammen, där min favorittulpan Angelique äntligen har börjat slå ut. Färgmättnaden är nästan total när solen står lågt i väster!


Angelique själv bjuder på tre olika färgställningar: Mörkt nästan gammelrosa knoppar, knallrosa precis när hon slår ut och ljusrosa kronblad när hon är fullt utslagen. Man kan nästan inte tro att det är en och samma tulpansort!


Jag, som inte är speciellt förtjust i rosa i några andra sammanhang, är smått förälskad i rosa blommor i trädgården. Och kombinationen rosa och grönt är nog nästan oslagbar, tror jag.


I bakgrunden visar löjtnantshjärtat samma prakt. Den här blomman får mig att bli smått religiös; hur kan naturen skapa något sådant?


Och alunroten i olika varianter är inte så dålig på färgprakt, den heller. Kan man annat än älska alunrot i solsken? Ja, i alla väder för den delen. Den är onekligen en av de allra bästa rabatt-kompisarna och dyker upp på flera andra ställen här hemma.


Och så avslutar vi ännu en arbetsvecka och håller tummarna för lite trädgårdsväder i helgen. På söndag är det trädgårdsmässa i Degeberga, för er som bor i krokarna. Den anordnas för andra året i rad och lär visst vara modellerad som en vårvariant av Bäckaskogsmässan i augusti. Låter trevligt, tycker jag! Om det inte regnar på söndag, så blir det nog en tur dit. Kanske springer vi på varandra där?

9 kommentarer:

 1. Så fint du har det. Bilden med bänken är härlig, det får iaf mig att vilja slå mig ner och bara titta mig omkring.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Åh, så underbara foton! Så där ser det ut hos mig mitt i sommaren. Vårt land är avlångt ;-) Fin helg till dig!

  SvaraRadera
 3. Vad underbart Du har i Din trädgård! Jag glömmer aldrig Mormor Karins hav av löjtnantshjärtan i rabatten. Vi har svårt att få den att trivas här hemma men fänrikshjärtanen sprider sig som för vinden...verkar det som.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 4. Jag har också löjtnantshjärta i år för första gången, planterades förra våren. Men bara en planta så jag ska nog komplettera med ytterligare någon. Håller med om att den verkligen är speciell! Här har vi rullat gräs så tyvärr håller inte jag tummarna för en solig helg :-) Vi får hoppas att det blir diversifierat skåneväder i helgen!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 5. Ser jätte fint ut hos dig! Rosa är en trädgårdsfärg även här. Mina tulpaner är fortfarande i knopp stadiet.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Så mycket vackert du har i din trädgård! Nu fick jag också veta vad min tulpan heter - Angelique såklart! Den som äntligen rådjuren låtit vara ifred i år! Har flera knoppar och den är också ljust rosa. Visst är det vackert med rosa blommor!

  Härligt väder här också, och mängder med aktiviteter här på min halvö - kosläpp och marknad, m.m.! Här blir det torpet ändå och gräsklippning! :)
  Ha en härlig helg!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Åhh, vad härligt!! Hade hoppats på sol idag....men nix. Ute regnar det och blåser....inget vidare trädgårdsväder.....
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 8. Vackra tulpaner!
  Trevligt att se hur långt våren kommit hos dej. Det verkar ha gått fort den sista tiden.
  Hoppas ni får fint väder över helgen. Just nu skiner solen på mej i Wales!

  SvaraRadera
 9. Vad fint du har det! Bara att få se solfoton gör ju att man blir glad! Här regnar det mest bara för tillfället. Har haft många fina angelique men jag tycker de är dåliga på att komma tillbaka, tyvärr. Ha en fin helg!

  kram louise

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!