tisdag 5 maj 2015

Välansat och välklippt

I söndags var det äntligen dags för årets första runda med gräsklipparen. Det har varit välbehövligt ganska länge, för gräsmattan hade fått sig en rejäl kalufs. Jag kan häpna lite grann över hur himla prydligt det blir efteråt. Helt plötsligt får våra stora gräsytor lite parkkänsla för en stund. På bilden ser man lite grann hur vår tomt sluttar i olika nivåer. 


Jag ägnade åtskilliga timmar av helgen åt att "höststäda" rabatterna (jag har som tradition att alltid vänta med det till på våren) och dra upp en massa kirskål. Min erfarenhet är att om man håller undan den i början av säsongen, så har man igen det senare när perennerna växer sig täta och tar över utrymmet. I år hoppas jag speciellt på den lilla japanska blodlönnen, som vi planterade förra året. Den lyser redan härligt vinröd mot det skira vårgrönskande syrénbuskaget i bakgrunden. 


Just nu ser det lite glest ut i den nyrensade rabatten, men här blir det snart tätt och fint med ormbunkar, astilbe, funkia och daggkåpa. Skuggrönan längst fram har varit grön så gott som hela vintern; en mycket tacksam perenn. Och mitt i alltihop är några alliumlökar på gång, som pricken över i. Det blir alldeles säkert nya bilder härifrån framöver.

3 kommentarer:

 1. Premiärklippte mitt gräs i fredags och jag håller med dig, det blir så prydligt! :)
  Sedan tänkte jag ta itu med mitt pallkrageprojekt, som innebär en massa grävande. Tyvärr blev jag sjuk i lördags och börjar nu krya på mig.....men missade ju helgens möjlighet att pyssla i trädgården! :(
  Hoppas på fint väder till nästa helg också helt enkelt....
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 2. Ja, så fint det är när gräset är klippt och rabatterna ser så nystädade ut, även i min trädgård så här års! Nu är nog trädgården som allra finast. Jag gör som du, väntar med städningen till våren och så skön känsla att få städa undan och se allt det nya som kommer upp.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som om våren kommit till dej! Härligt och mycket att göra i trädgården. Här hos mej i Wales regnar och blåser det, så ingen fröjd att vara ute idag, men imorrron ska det bli bättre!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!