torsdag 11 juni 2015

Klänningstant och tomater

I sommar ska jag bli klänningstant. Det bestämde jag idag, när jag strosade runt i Malmö och tittade i butiker. Ett bra alternativ till shorts, när man är kurvig som jag och helst vill gömma rumpa och lår i något fladdrigt. Då är det ju smart med klänningar! Jag kom hem med två och en halv stycken. (Den halva är egentligen en lång tunika.) 


I kvällssol bar jag sedan ut våra superhöga tomatplantor från glasverandan, för omplantering nere i köksträdgården. För första gången testar jag att gräva ner dem i en pallkrage. Några gamla slanor tillsammans med jutesnöre får agera stöd. Förhoppningsvis kan jag hålla jorden fuktig lite längre, nu när rötterna har gott om utrymme.


Blommar gör de redan! Nu hoppas vi på sol, värme och en rejäl skörd.


En av mina nya klänningar ska nog få premiärvädra sig redan imorgon, när det är skolavslutning. Den röda, kanske? Klänningstant, det blir bra! 

4 kommentarer:

 1. Såna klänningar är ju som gjorda för fladdriga sommardagar, kravlösa liksom!
  Jag förstår verkligen dina tankegångar här! När jag bodde i Sthlm blev det Gudrun Sjödén för hela slanten, nu vet jag inte riktigt vad, men en tur på stan skulle nog inte skada! :)

  Dina tomatplantor kommer nog att trivas där! Själv har jag dem bara i krukor på balkongen! Få se vad de ger! Jag har ju bara småtomater, som jag gillar bäst.

  Ja, nu kan vi bara hoppas på sol och värme, som idag, när det varit helt ljuvlig här hemma! Första riktiga sommardagen egentligen! Liiiite sent kanske...!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Härliga klänningar! Och pallkragarna är så fina när de är rödmålade! Vilken smart ställning för växterna!

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev med tomaterna. Härligt att de redan blommar, här i Hult dröjer det nog ett tag till innan de börjar blomma tror jag. Tycker du gör helt rätt som blir en klänningstant. Livet är lite roligare i fina klänningar helt enkelt. Liza

  SvaraRadera
 4. En sådan röd, fullkomligt underbar klänning...det skulle sitta som en smäck på min kropp. Bara den vore tillräckligt vid i midjetrakterna förstås.../Lilla gummann

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!