onsdag 10 juni 2015

Kontraster

Det har varit en onsdag i kontrasternas tecken. Vid lunchtid klev jag av tåget i Helsingborg, för ännu ett utbildningstillfälle. När jag kom fram med tåget passade jag på att ta en snabb lunchfika på Espresso House. Trendiga människor och cool cafémiljö får man inte uppleva varje dag, och jag kan njuta av att sitta så där och insupa storstadsatmosfären, känna mig lite glassig och inte som den lantlolla jag egentligen är. Och frapino med jordgubbs- och vattenmelonsmak smakade himmelskt, kan jag lova! 


Sen kom jag hem framåt kvällskvisten, lagom för vattningsrundan och stillheten i trädgården. Man hör onekligen tystnaden extra mycket när man har varit i stan, och då njuter man lite extra av det också. Konstraster, som sagt.


Och tänk, redan imorgon får jag uppleva samma kontraster igen. Jag har ett rutinbesök inbokat hos min läkare i Malmö på eftermiddagen, så då blir det  några timmar storstadsliv igen. Men även om jag tycker att det kan vara ganska så trevligt i lagom dos, så vet jag hur lycklig jag kommer vara när jag tar min lilla vattningsrunda i trädgården framåt kvällskvisten, i den där stillheten som jag har lärt mig att älska så mycket. 

1 kommentar:

  1. Jag förstår precis vad du menar med konstrasterna! Det är väl de kontrasterna jag nästan saknar lite nu.
    Annars är det helt ljuvligt - särskilt denna tid när allt är så vackert och det doftar i trädgården.

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!