fredag 5 juni 2015

Krukor och tomatplantor

Tomaterna på glasverandan växer så det knakar. Blompinnarna jag stack ner när jag planterade om dem har blivit förbiväxta för länge sedan, och nu har jag fått utnyttja de befintliga krokarna i taket och knyta upp plantorna med jutesnöre. Vilken liten djungel!


Att odla tomat i oglaserade lerkrukor är kanske inte så smart, eftersom man får vattna mest hela tiden, men det är ju så himla snyggt! Terracottakrukor står ständigt överst på min leta-efter-på-loppis-lista. Hur många man än har så har man aldrig tillräckligt många, speciellt inte av den större varianten. I lördags fuskade jag när jag var i Malmö och köpte två terracottakrukor på Indiska. De är mönstrade och fina, och kom med den rätta patinan från början. Fast de är helt klart de dyraste krukorna i samlingen...


Nu laddar jag för helg. Imorgon är det en av årets två traditionella marknadsdagar här i byn, vilket innebär att man kan sitta på glasverandan och glo på folk som går förbi här ute på gatan mest hela dagen om man vill. Fast mest vill jag nog pyssla i trädgården.

6 kommentarer:

 1. Ja, nu vill vi pyssla i våra trädgårdar!
  Vilka fina terracottakrukor! Jag är lite dålig på det här med att odla tomater, försökte en sommar men oj va vatten de skulle ha, och kan tänka mig att det blir ännu mer i terracottakrukor ;) Jag är överlag lite dålig på sånt som skall vara i krukor, krukväxter inne och känsliga sommarblommor ute...men fint är det!

  Trevlig helg!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Fina krukor, även om kilopriset var högt :-)
  Jag letar också alltid efter terrakottakrukor (och andra med för den delen) men numera har jag faktiskt med alla måttstockar för många, så jag får lägga band på mig.
  Ha en skön nationaldag!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 3. Göta Petter så det växer hos er! Ja, tomatplantor har en benägenhet att skjuta i höjden! Hoppas att det blir tomater också, men du är säkert flitig med vattningen!
  Ha en härlig helg!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. ...och så kan ingen se dig där bakom tomaterna. Så du får spana ifred. Kom precis på att jag måste rädda mina tre tomatplantor som..hmmm...fortfarande står i sina små krukor...ska undvika terrakrukor .
  kram *piah*

  SvaraRadera
 5. Mina tomatplantor har bara stått och stampat i år. Tror att det var något fel på jorden. Dina ser fantastiska ut liksom krukorna från Indiska !

  Låter skönt att glo på folk från glasverandan - precis lagom avkopplande !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 6. Tomatdjungel - vilken dröm! Det måste vara en fantastisk plats för dem. Och krukorna är ursnygga. När vi var i Toscana i våras råkade vi åka förbi ett krukmakeri, men jag vågade inte stanna, jag kände på mig hur det skulle sluta......
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!