torsdag 23 juli 2015

Grus på plats

I förmiddags införskaffade jag ny markduk på vår lokala järnhandel (som har absolut allt man frågar efter), och därefter tog jag maken med mig till bygghandeln längre upp i backen för att fixa stolpar till staketet. Vi köpte vanliga impregnerade stolpar, som blir gråa och fina efter ett tag. Maken hade knappt hunnit slå i den sista stolpen förrän Växtmästaren i Osby ringde för att meddela att mitt kastanjestaket fanns redo för hämtning. Snacka om tajming!


Sen fixade och trixade jag lite med plattorna och målade en pallkrage, innan det var dags för grus. Efter konsultation av grannen i norr (som är minst lika trädgårdsnördig som jag), så hamnade en av pallkragarna på andra ledden. Nu slipper jag gräva upp blåbärsbuskarna och plantera om dem någon annanstans, och så blir det ju riktigt trevligt med en liten rumsdelare.


Mer grus ska dit, men nu börjar man kunna skönja hur slutresultatet kommer att bli. Vid sidan av växthuset blir det som ett litet öppet torg, där jag tänker mig en liten mini-uteplats av något slag. 


Under hasseln kommer jag aldrig komma åt att rensa ogräs när staketet kommer på plats, så där har jag lagt markduk, planterat in några ormbunkar och börjat stensätta runtomkring. Min uppstammade hagtorns-bonsai blev ännu charmigare nu när gruset kom på plats.


Det blir bra det här! Jag längtar tills det är dags att börja med staketet, men nu ger jag mig för idag.

11 kommentarer:

 1. Men oj, vad du jobbar på! Det där blir jättebra!!!

  SvaraRadera
 2. Det blir så rackans fint! En kärleksbänk på det så, hahaaha!

  SvaraRadera
 3. Det där blir ju hur fint som helst!! Ska bli spännande att se staketet oxå! Önskar bara att jag hade lite av din energi..
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt fint det blev. Det ser så otroligt charmigt ut. Jag har ju följt ditt arbete med trädgården under en lång tid nu, men varit dålig på att kommentera. Men jag kände att det var dags nu. Ha det gott i din fina trädgård/ Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen superfint ut! Hon är inte dum alls, den där grannen! Och tänk att ha ett eget torg, eller kanske en piazza, på tomten! Är så spänd på att få se hur det blir med kastanjestaketet.

  Ha det bra.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, oj, oj, ni ligger verkligen inte på latsidan och vilken lycka att ha en järnhandel i närheten som har det mesta!
  Åh, så fint ni får det!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Det blir jättefint och så stort det känns!
  Jag blir ju nästan trött i ryggen bara av att läsa om ditt slit ;-) Du är verkligen ihärdig och duktig.
  Ha det gott!
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Vad har du använt för grus,sand,Sten?
  Har en plätt på ca 3x3 meter där det är jord som jag vill göra som du gjort.
  Vad behöver jag och hur jag?
  Om du har tid och lust att svara vore det jättesnällt 🌝

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ing-marie! Jag har använt naturgrus i storleken 8/12. Stenarna är lite rundade och ger en gammaldags känsla. Naturgrus finns i olika nyanser, så mitt tips till dig är att åka och titta innan du beställer. Lycka till!

   Radera
  2. Tack
   Har du någon typ av markduk under?

   Radera
  3. Jag har grävt bort grässvålen och sedan lagt svart markduk från Biltema. De har en variant som är extra slitstark till bra pris. Sen har jag bara tippat skottkärror med grus ovanpå duken. Funkar jättebra! Duken släpper igenom vatten men ogräset kommer inte upp underifrån.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!