onsdag 30 september 2015

Nya och gamla flaskor

Nog är det något visst med gamla flaskor? Allra helst de där i vackert blågrönt glas med emaljkork som man spänner fast neröver halsen med ett spänne. Det kan jag inte låta bli att köpa när jag springer på under mina loppisrundor. Här hemma hittar man dem lite överallt; både i växthuset, i tvättstugan, i skafferiet och i smatten, både med och utan innehåll. I lördags hittade jag visst två till!


Jag är förtjust i flaskor överhuvudtaget, faktiskt. I min hemmagjorda lemonadlåda tycker jag det är kul att stoppa ner sockerdricka och annat som ser trevligt ut när jag är på mataffären och botaniserar. Fast blodapelsinläsken till vänster har stått där ända sedan i julas; den var nämligen inte så god att dricka, så den har blivit kvar...


Helst hade jag velat ha ett helt sockerdricksträd, precis så där som Pippi Långstrump har. Det har jag drömt om i 40 år och det tänker jag att jag ska skaffa mig varje sommar, men sen minns jag alltid att jag är 44 år och borde sluta tramsa... En liten lemonadlåda på bordet ute i smatten är nog en bra vuxenkompromiss. 


Flaskor, som sagt. Det kan man aldrig ha för många av! Fast det säger jag ju om trälådor också. Och om terracottakrukor. Och om gamla trädgårdsmöbler. Och om plåtburkar. Och... Puh!

6 kommentarer:

 1. Flaskor är jättefina, glas över huvud taget är ju vackert. Jag vill oxå ha en flasklåda 😊

  SvaraRadera
 2. Klart du måste ha ett sockerdricksträd! Det är ju en rolig idé. Ett ställe där det alltid finns något kallt att dricka när du är ute och jobbar i trädgården. Själv bygger jag allt jag kommer på, särskilt det lite fåniga. Det är ju det jag gör i min trädgård, leker!
  Gör en bra helg!

  SvaraRadera
 3. ... og man kan heller ikke få for meget porcelæn eller for mange vaser - eller vattæpper ... ;-)

  SvaraRadera
 4. Ja, jag håller verkligen med dej - gamla flaskor kan man aldrig ha för många av, särskilt de med grönt glas och med den typen av kork! Jag har flera stycken i samma stil och använder dem flitigt när det ska göras saft.
  Så fint med en lemonadlåda. Ett sockerdricksträd kanske är något man ska satsa på till nästa sommar! :) Sånt blir man väl aldrig för gammal för! :)
  Tusen tack för rar kommentar hos mej!
  Ha en fortsatt skön och fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Här är en till som är helt nördigt på burkar, flaskor och lådor.
  Man kan inte få för många så är det bara.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!