onsdag 18 november 2015

Advent 2014 revisited

I min ivriga väntan på att få gå loss med adventspyntandet, så kollar jag på bilder från förra året. Det är ju så lätt att glömma vad man gjorde då. Adventsljusstaken anno 2014 bestod av fyra blockljus i lika många krukor. Undra vilken variant jag ska köra i år?


Jag gjorde en egen krans för andra gången i mitt liv, och kom på att det var bättre att hänga den på insidan av pardörrarna på glasverandan. På det sättet fick jag se den mer än om den hade hängt på utsidan, hihi! Undra om jag orkar göra någon egen krans i år?


Det är nästan roligare att pynta utomhus än inomhus. Man kan ju liksom ta ut svängarna mer ute. Vi var i skogen lördag innan första advent förra året och plockade granrisruskor från fallna granar som höststormarna hade tagit, och jag pyntade med lite annat smått och gott på det gröna planteringsbordet. Undra vad jag hittar på här i år?


Granatäpplen är en klar pyntfavorit. Överhuvudtaget är det trevligt att använda naturliga saker. I år har jag köpt en påse färska tranbär som låg kvar i grönsaksdisken på Konsum efter allhelgonahelg och tacksägelsehelg. De är som stora ljuvliga röda pärlor! Undra om jag kan hitta på något roligt pyssel med dem?


Frågan är om man ska börja fixa lite redan nu till helgen, eller om man ska bita ihop och vänta en vecka till. Men då kanske någon annan har köpt upp alla granatäpplen från affären och tagit de nedblåsta granruskorna i skogen. Det vore ju dumt att ta den risken...

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!