tisdag 17 november 2015

Luktärter i november

Luktärterna i den gamla tvättunnan nere i köksträdgården trotsar årstiden. De vägrar inse att det är november och blommar fortfarande som galningar! Kan man annat än älska växtkraften i dessa små karameller?
Fast idag köpte jag hyacinter när jag var på mataffären efter jobbet. Allting har ju liksom sin tid och sin tjusning, och om luktärter passar till advent vette katten...

P.S. Och nä, hyacinter inomhus har vi fortfarande inte på Solhäll, eftersom 50% av invånarna här lider av doftallergi. (Inte undertecknad.) Men i växthuset och på utebordet, där kan man ju få ha! D.S.

5 kommentarer:

 1. Visst är det alldeles ljuvligt med det som fortsatt vill blomma! Jag hade inte tackat nej till en bukett med luktärt till advent. Här hemma bor också en som gör att vi doftmässigt behöver ett alternativ till hyacinterna. Men någon liten får nog ändå slinka in, för i vår trädgård har luktärterna gjort sitt för i år.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  /Mia

  SvaraRadera
 2. Wow, så fräscha och fina! Visst känns det lite konstigt med växter som bara hänger i och nu vill man ju verkligen börja bjuda in advent och vintern.
  Ska köpa mina första hyacinber imorgon.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Men jösses vilken växtkraft! Detta måste vara rekord. Tänka sej, luktärter i november! Jag köpte faktiskt mina första hyacinter i helgen...
  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
 4. Såå avis! Jag har bannat mig själv många gånger för att jag missade luktärterna i år, och nu gör jag det en gång till!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 5. Hmm tror nog att det är en rosenvial som blommar, inte luktärt, men jag kan ha hur fel som helst..
  evalott

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!