måndag 16 november 2015

Såsom i himmelen

Kvällen har jag och min kör tillbringat på en opera-allsångskonsert tillsammans med fantastiska stråkensemblen Musica Vitae och tillika fantastiska operasolisten Yvonne Tuvesson Rosenqvist. På programmet stod allt ifrån Hayden till Mozart till Carmen, och publiken fick glatt sjunga med. Avslutningsvis stämde Yvonne och orkestern upp i "Gabriellas sång" från filmen Såsom i himmelen, och då var inte ett öga torrt, kan jag lova.


Så makalöst fascinerande det är att betrakta skolade musiker och sångare traktera sina instrument! Jag vill också vara så musikalisk! Operasångerska blir jag nog bara i duschen, och vi har alldeles för lågt i tak på Solhäll för en kontrabas, men en cello eller en violin skulle jag nog kunna baxa in. Undrar just om det är försent att skriva in sig för lektioner på musikskolan...

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig konsert det låter som och extra roligt om den kan inspirera till egna försök! Prova du cello i så fall, tror fiol är svårare om du är nybörjare! Du kanske kan ta privata lektioner för någon..! Musica Vitae känner jag väl till, och har sjungit med dem någon gång när det begav sej.
  Lycka till med musicerandet!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fin uppmuntran! Tror dock det är försent för mig... Får nöja mig med att njuta av alla er som redan kan! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!