söndag 15 november 2015

Växthuset går i dvala

I växthuset är det numera slutodlat för i år. Förra helgen slängde jag ut alla tomatplantor och paprikaplantor och flyttade en del krukor och grejer till vinterförvaring i ladan. Det milda vädret gör ändå att det fortfarande är riktigt varmt och gott här inne. Fyra trädgårdsstolar får stå här inne över vintern, så att jag kan sitta här och kuckilura om jag vill. Och dricka glögg framöver, kanske!


Ett klot av murgröna får hänga kvar i taket så länge, och på bordet står fortfarande ett myrtenträd och en kruka med rosmarin. 


Och titta vad fint mårbackapelargonen fortfarande blommar! Den som jag faktiskt funderade på att strunta i att vinterförvara i ett inlägg här på bloggen tidigare i höst. Kanske hamnar den i källaren ändå, när minusgraderna börjar komma krypande.


Den röda rosen Grand Award  i sin kruka har fått flytta in i ett hörn. Jag ska nog slå in den i något varmt framöver, så att den klarar vintern bättre, men det har inte riktigt behövts än.


Även om den har tappat en del av sina blad, så är plantan fortfarande full av sprickfärdiga knoppar. Det vore ju trevligt med lite röda rosor till advent!


Till advent ska jag göra lite julfint här inne, med ljusslingor, granris och annat fint. När vintern drar igång på riktigt får jag väl plocka undan lite mer, men jag njuter av mitt lilla "tittskåp" så länge det går. Helt klart det bästa som hände här hemma i trädgården 2015!


2 kommentarer:

  1. Vad skönt när det är lite rensat och redo för nästa säsong! Ska bli kul att se hur du dekorerar, kanske kommer jag att hänga på med ljusslingor mm. Jag har inte haft några hittills, eftersom vi inte har velat ha växthuset upplyst på natten, men man kan ju sätta in en timer också så är det problemet löst! Kram Elin

    SvaraRadera
  2. Kjempefint! Gleder meg til å veksthuset ditt med julelys:)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!