lördag 19 december 2015

Dalahästar

Dalahästar passar utomordentlig bra som julpynt, i synnerhet om man vill ha den där allmogekänslan jag tycker så mycket om. De bjärta färgerna fungerar alldeles utmärkt. Tillsammans med de röda juläpplena i trätråget bildar de nu ett riktigt fint litet julstilleben ute på glasverandan.


Min lilla samling utökades till tre häromdagen, när maken helt oförhappandes kom hem med den gröna hästen till höger. Den vänstra är köpt på en antikmarknad här i Skåne och den i mitten är köpt på plats i Dalarna under en sommarsemester någon gång på 70-talet. Den sistnämnda har blivit lite skavd i målningen genom åren. En bit av det högra frambenet är dessutom helt avgnagt av den arga lilla shih-tzun vi hade på den tiden. Som en liten hälsning från min barndom, så här i efterhand!

4 kommentarer:

 1. Så fin den gröna var! Jag gillar de klassiska också, men har faktiskt inte en enda här hemma. Däremot av olika anledningar en del elefanter, men de känns inte riktigt lika juliga...:-)
  Hoppas att du får en skön ledighet - God Jul!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Så fint med Dalahästar som julpynt! Hade jag inte än tänkt...fast kanske i bakhuvudet ändå. Plockade inte bort mina när tomtarna kom fram:)
  Snyggt pyntat!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig fullständigt, allmogestuk är också min grej. Jag kan inte förlika mig riktigt med de bleka hemmen...
  God jul o krya på dig!
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Skorpan! Jag är på bättringsvägen! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!