måndag 21 december 2015

Lagom jul i gröna rummet

I gröna rummet jular jag lite lagom. Den fina duken Stjärnholm (från varuhuset som börjar på Å) ligger ostruken på bordet. Jag skulle bara testa, och så blev den kvar. Så typiskt mig...


Det fjärde ljuset brinner redan, men det är fortfarande gott om tid fram till julafton. Jag är fortfarande så nöjd med den enkla 15-kronorsstaken vi hittade hos skrothandlaren. Ibland är verkligen det enkla det allra vackraste.


På väggen hänger Oscar II och kollar så att allt går rätt till. Han säger att jag borde byta ut de eternell-torra eukalyptusbladen och de snart överblommade amaryllisarna i kannan mot nya. Bäst att man håller sig på god fot med kungen...


Jag kom hem med en jättestor murgröna på båge när jag hade varit och handlat mat härom veckan. Den blev rätt maffig i söderfönstret. På grund av dess storlek var jag tvungen att trotsa mitt blomkrukeinköpsförbud och köpa en större kruka. Grön så klart!


Några av mormors tomtar har kommit upp ovanpå det vita skåpet, men de fastnade inte på bild den här gången. Kanske en annan dag.

8 kommentarer:

 1. Så himla fint, ombonat och MYSIGT i ditt gröna rum...och alla andra rum också för den delen!!! Duken passar ju perfekt där...struken eller inte...Säger det igen...din blogg är en av mina absoluta favoriter! Kanske får se di små tomtarna en annan dag då....tycker det är mysigt...det ska vara lite också när det är jul....att ha allt i vitt och inget julpynt passar inte mig...nä jag tycker det är kul att plocka upp sina gamla favoriter varje advent.
  Hoppas du har det bra i julstöket eller kanske julefriden...vilket som än råder just nu....;)Kram/ Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. God jul till dig Nettan, och tack för alla fina kommentarer som du tar dig tid att skriva!

   Radera
 2. Gröna rummet är verkligen inbjudande och vackert! Den duken är verkligen så fin - det gamla madrasstyget, som man så väl känner igen! Så det hade den på just det varuhuset! Jag märker att jag verkligen kommit av mej med kollen på vad som vinns var, sen jag flyttade till landet! :)
  Ha en fortsatt skön start på julveckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Du skall se att duken ändå hänger till sig och blir slät om du låter den vara där!
  Underbar 15-kronorsljusstake, ja det enkla är det vackra, där har han rätt den där Ernst! ;)
  Tack för gullig kommentar, ja, jag kikar också in till dig nästan dagligen, här är så mysigt att kika in, du har verkligen hemtrevligt!
  Hemtrevnad på båge, det är min grej det, tokgillar dem, har också en stor båge, tyvärr dog den straxt innan jul, så jag får köpa mig en ny snart, men det får nog vänta tills efter jul, nu är det ju lite fullt av lite annat i fönsterna... ;)

  Önskar dig också en fin och mysig jul!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar förstås murgröna på båge, såg det nu i efterhand... men hemtrevligt är det ju förstås! ;)

   Radera
  2. En riktigt god jul till dig och de dina, Gunilla!

   Radera
 4. Ert hus är ju som gjort för julen, duk eller inte :-) Hoppas att ni får en skön julledighet (fast från bloggen får du inte ledigt, hör du det!)!
  Kram och God Jul!
  Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. God jul till dig också, Elin!
   Snart är det trädgårdssäsong igen...

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!