måndag 14 december 2015

Monogram

Jag är lite förälskad i gammaldags linnehanddukar. Ni vet, sådana där med fina broderade monogram. Sedan tidigare har jag fem stycken med röda monogram, som faktiskt har mina egna initialer: "A.S". Vad är oddsen för det på loppis? Fast eftersom jag har ett dubbelförnamn så har det ju faktiskt saknats en bokstav. Det åtgärdades nu i helgen, när jag hittade fem till med den saknade bokstaven: "K".


Jag har även ett smeknamn som börjar på K, och om inte annat kan bokstaven ju faktiskt stå för "kök". Till min stora lycka är en av bokstäverna broderad i grönt! (Den är visserligen lite missfärgad nertill, men det ska nog gå att bleka bort med lite sådant där pulver-i-rosa-burk, if you know what I mean.) Handdukarna är dessutom extra långa, och några av dem har liksom ett fint cirkelmönster i själva väven. 


Nog är det ändå lite fint att tänka att någon har suttit och sytt de där stygnen en gång i tiden. Jag undrar i vems kök de har hängt? Hos en annan "Karin" kanske, eller en "Katarina". Eller kanske rentav hos en "Kurt"? Hihi, jag tror inte det!

5 kommentarer:

 1. Fina! Jag gillar också gamla linnehanddukar, har flera stycken. Vilken kvalitet också! Var ju extra kul att du lyckades hitta en med GRÖNT monogram. Själv fyndade jag en fin gammal broderad julduk på loppis igår, få se vart den hamnar. Som du brukar jag fundera vems flitiga fingrar som broderat dessa en gång....det är ju extra kul att det blir uppskattat nu också.
  Ha en fin kväll!/ Nettan

  SvaraRadera
 2. K står alldeles säkert för Karin! Nja, kanske inte. Skulle snarare tippa på Karlsson. En bokstav brukar innebära efternamn och två initialer.
  Jag har en hel driva med blå brodyr med S. Och några rariteter i rött med AH. Mormors efternamn och gammelmormors initialer. De vårdas ömt.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så himla fina, själv hittade jag med sambons initialer, det fick duga!

  kram

  SvaraRadera
 4. Så himla fina, själv hittade jag med sambons initialer, det fick duga!

  kram

  SvaraRadera
 5. Väldigt fint med den gröna (också)! Jag brukade också stoppa på mig sådana där rariteter förr, när jag hade mer tid för loppisar (och mer plats i kistorna) och har bland annat fina kökshanddukar med mina egna initialer. Fina överlakan sydde jag ihop två och två till påslakan, praktiskt och SKÖNT med gammal fin och lite mjuksliten kvalitet!
  Kram Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!