tisdag 15 december 2015

Pyntat på framsidan

Jodå, julkransen har minsann blivit uppsatt på rätt sida av glasverandedörrarna. På utsidan, alltså. (Förra årets krans blev ju kvar på insidan, om ni minns.) Och tänk, där satt redan en gammal spik kvar i en av dörrarna sedan julkransen 2013, så det var bara att hänga upp den. Ibland är det minsann riktigt praktiskt att vara slarvig!


På trappan står ett buxbomklot från byns finaste lilla blomsteraffär (som jag hoppas får tillräckligt med värme från huset för att klara sig i krukan över vintern) och en lykta med automatiskt fuskljus som tänds när det blir mörkt och brinner i 6 timmar. Granriset nedanför trappan ser lite malplacerat ut mot den gröna gräsmattan, men det är ju ändå jul...


Ja, på nästa bild ser ni ju själva hur grönt det är i december! Man kan ju nästan tro att bilden är tagen på sommaren (ja, delar av den iallafall) och inte i mitten av december. Fast igår och idag har vi faktiskt haft minusgrader ute, så det ser faktiskt lite frostigare ut nu.


Och för dem som undrar om bilden är helt sned, så kan jag meddela att vi bor mitt i en ganska brant backe. När man fotograferar får man helt enkelt välja om man vill att huset ska vara rakt eller om grindhålet ska vara det. Å andra sidan lutar tomten i den andra riktningen också, så det jämnar liksom ut sig, hihi!

5 kommentarer:

 1. Så fint du har pyntat och kransen är jättefin! Tänk, att det är så grönt fortfarande, men det är väl ni vana vid förstås.:)
  Alltid fint med ljus som tänds när det blir mörkt, som det ju blir ganska snabbt numera, men snart vänder det!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vilken fin krans och så snyggt mot er vackra ytterdörr. Fint med ljus också nu när det är så mörkt när man kommer hem på eftermiddagarna. Vi har också lite frost nu men på julafton ska det bli 9 plus så nog blir det en grön, och inte en vit jul....
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. FInt och lagom pyntat! Tänk, jag har ännu inte fått upp min "krans" eller vad det nu blir, men jag har i alla fall hämtat hem några grankvistar, så får se om jag får till något i morgon...;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Fin krans och fina dörrar! Ja det kan löna sig att lämna vissa saker kvar ibland....Funderar också på att göra en julkrans till dörren. Få se hur det går...eller om jag köper en....ibland har jag gjort själv och det är ju roligt. Här hos oss är det mesta skevt också....ska ju vara lite charmigt när det är gammalt ju ;)
  Ha det fint i decembergrönskan!/ Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!