onsdag 16 december 2015

Fula små rackare

Jag inser att jag har påbörjat en ny samling: De fulaste tomtarna i världshistorien. Ni vet, sådana där riktigt gamla, halvt hemmagjorda varianter med mindre lyckade ansikten? Som nissen som har häckat i kökssoffan de två senaste jularna. Ni vet, han med den taniga kroppen och de galet stirrande ögonen. Han är ett praktexempel på just en sådan tomte!


Och nu har hans om än ännu gräsligare kusin också hittat hit. Honom har de inte ens orkat fixa en riktig kropp till, haha! Men skägget är desto mer extravagant, får man ändå säga. Det kompenserar verkligen den totala bristen på allt annat. Stilig luva har han också.


Man kanske inte kan kalla TVÅ en samling, men känner jag mig själv rätt så blir det säkert fler framöver. Säkert finns det mängder av fula små tomtar som sitter bortglömda där ute på loppishyllorna och bara väntar på att jag ska komma och förbarma mig över dem. För vet ni vad, jag tycker de där fula små rackarna är fullkomligt bedårande!

5 kommentarer:

 1. Haha..Min mamma köpte alltid en (ful)tomte till mig i julklapp. Av någon outgrundlig anledning tyckte hon jag skulle ha en tomtesamling. Den vidrigaste var en tomte som mordiskt höll i en yxa. (skulle väl se ut som en snäll julgranshuggartomte...) Har samlingen gömd och glömd i förrådet. Vågar inte slänga dem...

  SvaraRadera
 2. Jag gillar dina tomtar!!!
  Vill önska dej: God Jul! Nadolig Llawen! från Wales.

  SvaraRadera
 3. Underbart att du förbarmat dig över dessa tomte-n(m)issar, det bevisar bara att julen tillhör oss alla oavsett skal :)
  Skorpan

  SvaraRadera
 4. Ja vad säger man...den första var ju lite annorlunda...men ditt senaste fynd är ju nästan lite.... ryslig....ha ha!!!
  Inga Jenny Nyström-tomtar precis... Det är ju ändå något charmigt med din lilla "samling"! Och kul att dom hittat ett nytt hem.
  Nettan :)

  SvaraRadera
 5. Hahaha, fantastiska tomtar!
  Tack för alla härliga skratt jag får när jag läser din blogg. Om ordspråket stämmer, har du förlängt mitt liv en hel del.
  Ha en riktigt god jul!
  Linda

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!