onsdag 23 december 2015

Se då krypa...

Varje år tänker jag att i år ska julen bara vara grön och naturlig här hemma. Eller så där krispigt vit och sober som i inredningstidningarna. Men sen lyfter jag på locket till lådan på vinden där alla mina tomtar ligger, och hux flux har de där eleganta ambitionerna flugit sin kos. Jisses, man måste ju ha tomtar på julen! I synnerhet i en gammal stuga som den här.


Jag fullkomligt ääälskar sådana där gamla tyska porslinstomtar! (Ser ni mig i glasrutan på bilden ovan, förresten, hihi!) I synnerhet de fyra i min ägo som en gång tillhörde min mormor, och som ingick i den digra samlingen tomtar som jag och min yngre kusin försökte räkna varje jul när vi var små. I år får de stå på hedersplats ovanpå det vita vitrinskåpet. (Två är likadana. De är säkert tvillingbröder!)


På en hylla inuti skåpet står en liten nisse som jag har köpt på loppis. Gammal han med, och så är han ju faktiskt grön!


På hyllan under piedestalen står en större tomtegubbe som håller ett ljus. Honom har jag hittat i en antiklada en gång. Jag lovar att jag inte ska tända ljuset där den står nu...


Jag har fler tomtar i den där lådan på vinden, men de får semester i år. Om de inte kommer krypande ur vrårna någon natt. Tippe tippe tipp tapp...

9 kommentarer:

 1. Älskar de här gammeldags tomtarna och de passar perfekt hos dig !!
  Ha det så gott och en riktigt God Jul önskar jag dig !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och en riktigt god jul till dig, Isa!
   Snart är det trädgårdssäsong igen...

   Radera
 2. Håller med passar på solhäll. Själv har jag en gråluvad tomte som dinglar med sina ben på bänken utanför entren.En liten tomte som sitter på en häst har jag också. Sen tar det stopp. Gillar mest de där rosa ätbara tomtarna ;) fast numera unnar jag mig mest en chokladbit då o då ;) Julkram *piah*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den rosa varianten finns här med...
   God jul, Piah!

   Radera
  2. Den rosa varianten finns här med...
   God jul, Piah!

   Radera
 3. Vilka härliga tomtar du har, klart du är lite "kär" i dem, och man vet ju aldrig - de kan ju börja röra på sej och trippa tipp, tapp i julnatten!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Klart att man måste ha tomtar. Fast iår hittade jag inte min låda med tomtar utan Det blev mycket naturmaterial här.
  Önskar dig en riktig GOD JUL
  Annika

  SvaraRadera
 5. Självklart ska tomtarna få komma fram! Önskar dig en fin jul!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Åh hade missat detta inlägg.....Jaaa, klart det ska vara tomtar på julen!!! Fina o charmiga! Mamma har också några gamla tomtar i samma stil. Visst är det väl trevligt med ljus och vitt här och där men inte överallt.....Ditt fina lilla hus är så fullt av charm!
  Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!