söndag 31 januari 2016

Pannkakor och ranunkel

Efter en timmes promenad runt byn kändes det extra gott att få bänka sig vid TV:n och äta söndagsbrunch. Ett nytt inslag på dagens meny var små tjocka amerikanska pannkakor, efter ett recept jag hittade i senaste numret av Lantliv. Mitt fasta 35 mm objektiv fokuserar dock på den verkliga stjärnan: Äkta kanadensisk lönnsirap, inhandlad på amerikahyllan i mataffären. Oh, my God, så gott!


På köksbordet är det lite vår idag. Där står en vit ranunkel i kruka och får mig att längta ännu mer efter de dagar som komma skall. Nog är det ändå något visst så här i januari, när man vet att man har hela säsongen framför sig. Hoppfullt och förväntansfullt, på något sätt.


Ranunkel är en klar favorit här hemma, men jag har faktiskt aldrig provat på att odla några egna. Är det svårt, månntro?


Resten av dagen ägnar jag nog mest åt lite städ och småplock. Sådant där som man gör dagen innan en ny arbetsvecka drar igång. Det är ändå rätt mysigt, tycker jag. Hoppas ni har en skön söndag också!

10 kommentarer:

 1. Ja så är det den sista jan idag..o dagarna har ju blivit längre så visst går vi mot en vår. Härligt med lönnsirap, gott på plättar.! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Sötaste blomman i vacker kruka.

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det är med "hemmasöndagar"! Att gå runt och pyssla och dona och äta plättar... :)
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 4. Gott med plättar och lönnsirap! Vi åt faktiskt pannkaka till brunch/lunch idag enligt dotterns önskemål.
  Vacker ranunkel och krukan får mig att tänka på mormor som hade några liknande, hon var inte mycket för slit och släng så det hon skaffade det hängde med länge. Tycker det är så härligt med din blogg, att du inte köper NYTT hela tiden utan fyndar på loppis, bra för miljön också antar jag men det blir ju så otroligt charmigt och hemtrevligt!:)
  Ha en fin kväll!/ Kram Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar din mormors livsfilosofi. Min farmor är likadan. Det där är en livsstil vi borde anamma lite mer i det här slit-och-släng-samhället. Dessutom gillar jag gamla saker mer än nya. Fast å andra sidan handlar jag ju "nytt" ofta, för jag handlar ju på loppis stup i kvarten, hihi! :-)

   Radera
 5. Härlig färg på ranunkeln! En riktig favoritblomma och i kylskåpet står det lönnsirap, också riktig favorit som funkar på mer än pannkakor...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Ranunkel är en favorit som jag haft både inne och ute. Den gillar inte varm torr inne luft så inne trivs den inte så länge hos mig,, och jag har haft blå i rabatten, den är ju inte frosttålig så man bör gräva upp den men det glömmer jag ..något år har den klarat vintenr. Jag gräver ner de som jag haft inne de kommer alltid till sommaren då.

  SvaraRadera
 7. Ha en go söndagskväll försvann ju !

  SvaraRadera
 8. Lönnsirap har jag aldrig provat men ska nog köpa en flaska och fresta barnbarnen med till pannkakorna.
  Ranunkeln är en underbar blomma som jag ofta har på våren men jag har aldrig odlat den själv.
  Fin söndag kväll!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Ser gott ut, amerikanska pannkakor och lönnsirap... måste testa detta. Ranunkel är en växt som jag gillar, både inne och ute. Mysig blogg du har, vi hörs igen.
  Ha det bra!
  Birgitta

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!