måndag 1 februari 2016

Loppis e' grejen!

I samband med storhandlingen i lördags passade jag på att kika in på Pingstkyrkans secondhand i Hässleholm. Där är det alltid så välordnat och trevligt, och mängder av fina prisvärda saker. (Och folk!) Min vana trogen lyckades jag fylla en hel korg...


Även om det gamla svartvita fotografiet på den lilla flickan också är himla fint, så var det mest den vackra ramen jag föll för. Det är en jättegammal träram, som någon har sprayat om i kopparfärg, men jag tänker nog måla om den igen. Om den kommer till användning här hemma återstår att se.


Duken i naturfärgat bomullsgarn blev jag glad när jag hittade. Den fick ersätta den gamla spetsduken på runda bordet vid soffan, eftersom det har gått hål på den. (Vi har lagt fjärrkontrollen över hålet i flera månader, hihi!) Storleken är verkligen helt perfekt.


Terracottakrukor med patina lämnar jag aldrig kvar på hyllan, och flera mintgröna tallrikar från Gustavsberg kunde jag inte heller motstå. Ytterligare en grönblå sopskyffel kan man ju ha, och en liten gul uppläggningskarott från Rörstrand kan man ju tänka sig när den bara kostar 10 kronor. Den gula keramikvasen åkte ner i kundkorgen av bara farten, och likaså de små miniatyrvaserna i rent trä för en krona styck. 


Det där blev ju ett riktigt välmatchat stilleben, hihi! Jag försöker ofta hålla ett färgtema i huvudet när jag går på loppisar, för då passar det mesta ihop med grejer som redan finns hemma. Dämpade nyanser av gult och grönt passar alltid fint ihop, och många udda terracottakrukor bildar alltid en helhet i trädgården. Jag överväger också alltid möjligheten att det mesta går att måla om. Sen händer det absolut att en del grejer åker raka vägen tillbaka till någon välgörenhetsloppis, men då har man oftast inte förlorat mer än en guldpeng eller så. Loppis, de' e' grejen!

6 kommentarer:

 1. Håller fullständigt med, loppis är skattjakt för vuxna :) hur roligt som helst! Fina fynd du gjorde!
  Skorpan

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om det! Om man ångrar sig eller köper nåt som inte passar in som man trodde så är det ju inte hela världen när det bara kostat en tia eller så....Och det blir mycket personligare också!
  Du hittar alltid nåt fint eller roligt på dina loppis rundor! Duken passar ju jättefint hos dig.
  Nettan

  SvaraRadera
 3. Absolut! Numera går jag på loppis så sällan att jag har bestämt mig för att sluta tänka efter när jag väl gör det. Jag bara handlar, man ångrar väl ändå mest det man INTE köper, och inte det man kommer hem med :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Håller med ! Och du är en mästare att hitta fina saker till en billig slant på loppis !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Jag bor i närheten av en av Pingstkyrkans loppisar och den är alltid otroligt välbesök. Och visst kan man fynda om man tar sig tid och tar på de rätta glasögonen - ett kul sätt att förnya.
  Tänk att fjärrkontrollen fick ett ändamål mer än att mest ligga i vägen på bordet ... :) Kanske bättre ändå med ny duk.
  Önskar dig en fin vecka!
  Mia

  SvaraRadera
 6. Jag är benägen att hålla med! Loppisar är toppen! Mycket av det jag fyndar finner ofta sin plats i trädgården.
  Fina fynd du har gjort!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!