fredag 15 januari 2016

Tulpanens dag

Idag är det visst Tulpanens Dag. Som om man behöver en speciell dag i kalendern för att köpa hem tulpaner, ha! Jag ääälskar tulpaner och ser till att köpa hem nya en gång i veckan utan någon som helst anmodan, så länge det är säsong. 


Helgens bukett består av papegojtulpaner i en läcker rosa nyans, bubbelgumrosa bär på en gren och några kvistar grönt "rufs". För rufs måste jag ha; jag gillar ju när det är lite naturellt och vilt, sådär.


Min gröna hare från Pier 1 Imports i New York har hittat fram igen. (Den har levt i exil nere i källaren sedan första advent.) Att den inhandlades från påskpynthyllan väljer jag att inte låtsas om. En grön hare kan man väl ha året runt? (Det hade jag ju faktiskt förra året...)


Det lilla loppisbordet har jag funderat på att måla om ända sedan jag köpte det för en hel evighet sen. Grått kanske hade varit snyggt mot den vita murstocken? Fast på helgschemat allra först står storstädning. Vi har faktiskt inte kastat ut granen än, men det får nog minsann bli av redan ikväll. Finns det något härligare än att höra granbarren rassla i dammsugarslangen? Det är baske mig den enda gången på året som det är riktigt kul att städa, hihi!

7 kommentarer:

 1. Luktar gott i dammsugaren också. Granbarren alltså

  SvaraRadera
 2. Underbart med tulpaner och som du säger en bukett i veckan får det även bli här.
  Man måste hålla humöret upp när kylan biter en i kinderna.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Jag gillar din hare och det är verkligen något man kan ha framme året om, hararna ser vi ju i naturen året om.
  Glömde att det är Tulpanens dag så det blev inte köpt några men tulpaner köper vi ju så ofta vi behöver ändå. Men det kanske var extrapris idag ....
  Ha en fin fredag kväll1
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Helt rätt! Jag försöker också köpa en ny bukett tulpaner varje vecka nu! Det är sååå härligt! Och din hare är charmig och passar absolut året runt. Bordet skulle säkert bli fint med i grått.
  Ja visst är det ett härligt rassel när man dammsuger upp granbarr....men på något konstigt vis brukar det dyka upp barr lite här och där i huset hur länge som helst.....Det enda jag inte tagit undan av julen är två pappstärnor och köksgardinerna....får bli imorgon.
  Ha en mysig fredag! Kram/Nettan :)

  SvaraRadera
 5. Ja, veckobukett måste man ha. Och tulpaner i överflöd. Tulpanerna du fick tag i har en urläcker färg! Så piggt! Såna flashiga har vi inte här hemma, här blir det standardgul. Fint det med dock. :-)
  Må bäst!

  SvaraRadera
 6. Javisst är tulpaner vackra, tycker jag. Men här i UK är de inte alls så vanliga i hemmen som i Sverige. En annan sak som skiljer är att vi har väldigt få målade möbler, på tal om att du funderade på att måla ditt bord.

  SvaraRadera
 7. Så vacker bukett! Funderar också ibland på det här med en bukett i veckan. Det är så fint med blommorna som står och förgyller.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!