söndag 21 februari 2016

När solen silar in

Idag har vi sol i "Glesbygd". Jag står i köket och lurpassar och försöker fånga strålarna som silar in med min kamera. "Kan man fånga en solkatt i en bur?" Nja, lätt är det inte iallafall.


Jag gläntar på verandadörren en stund, så att ljuset kommer in även i hallen på framsidan. Det är fortfarande kallt där ute, men för ett ögonblick kikar jag genom kameralinsen och låtsas att det är maj. Våren (statyn på golvet) är iallafall på väg fram från sin vintervrå. Golvtiljorna gungar när vi går förbi, så hon vandrar helt på egen hand. Hoppingivande!


På bänken i köket är det fortfarande rörigt efter förmiddagens brunch, precis som det ska vara när det är söndag i stugan. Tulpanerna i kannan är som karamelliga utropstecken mot allt det gröna. De börjar spreta ganska rejält, men klarar nog att stå ett par dagar till.


Nu drar vi på oss kläderna och tar en liten promenix. Kanske tar jag också en sväng runt trädgården och letar vårtecken. Oj, vad dagsljuset gör gott just nu, för både kropp och knopp! Man får passa på att tanka när man kan, för imorgon kan det vara vanligt februariväder igen...

7 kommentarer:

 1. Ja, man får verkligen passa på att tanka ljus när det bjuds! Tankar gör jag när jag ser dina ljuvliga bilder! Åh, så fint och vårläcker du har det överallt och det gröna som slår in lite här och där!
  Hoppas du hittar några vårtecken!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vårsolen kan allt ge glädje i varje hjärta! Vackert och personligt hem du har.
  /Kitty

  SvaraRadera
 3. Skönt med sol. Här hade vi en solig förmiddag men nu stänker det på rutorna istället. Ombyte förnöjer väl? Nja, kanske inte alltid. Jag vill ha sol.
  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Så härligt med sol och den värmde faktiskt lite så det blev extra långa promenader idag. Vårtecken i trädgården....det dröjer nog lite här....men det är ju ljuvligt med takdropp, det finns ju hopp om en vår och tänk att det snart är mars! Dina bilder är vackra och det ser så ljust ut hos dig! Härligt! Hoppas du haft en fin helg. Kram/ Nettan

  SvaraRadera
 5. Ert hem är så otroligt charmigt i varje vrå!
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Ni har det så trivsamt och tulpanerna klarar sig några dagar till, de är även vackra i sitt förfall.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Men du så jag gillar ditt kök! Soffan är så ljuvligt grön och jag är så tacksam över att du inte har anammat det bleka:)
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!