måndag 22 februari 2016

Städning av brunn

Om man har eget vatten från grävd brunn (som vi har) så måste man städa den där brunnen med jämna mellanrum. Tömma den på vatten, rengöra bottengruset och skura bort eventuellt slam. Hrmmm... Det där har vi aldrig gjort. Sedan slutet av sommaren har vi periodvis haft vatten som inte luktar så gott, och även om det är mycket bättre nu på vintern, så är den där städningen oundviklig.

Eftersom varken maken eller jag är speciellt sugna på att klättra 10 meter rakt ner i ett klaustrofobiskt fuktigt utrymme (eller för den delen innehar rätt storlek för att få plats där nere), så har vi i flera månader försökt få hit en firma som fixar sådant. Att ROT-avdraget sänktes vid årsskiftet gjorde att de hade fullt upp hela hösten, men idag var de så äntligen här för en första inspektion. Inom kort står tömning och slamsugning på schemat, och för att undvika att jord och grus rasar rätt ner i vattnet framöver, så kommer de även mura upp brunnskanten med 30 centimeter. 


Det blir nog bra det där, bara det blir gjort. Att dra in kommunalt vatten är förvisso ett alternativ på sikt (om än en tråkigt dyr utgift), men vi får medge att det har blivit lite av en grej att ha eget vatten i kranen. Genom åren har vårt brunnsvatten varit kallt och gott och av god kvalitet, och dessutom har det faktiskt smakat bra mycket godare än det kommunala. Vi hoppas att det blir så igen efter städningen. 

3 kommentarer:

 1. Vi MÅSTE också städa brunnen, vårt vatten är hemskt. Vittvätten blir inte vit längre och vattnet smakar inte gott. Håller på att övertala maken vilket inte är gjort i en handvändning.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Usch det där lät ju jättejobbigt. Blev plötsligt väldigt nöjd med att ha kommunalt vatten.
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Dessutom är det farligt med de gaser som finns nere i brunnar...
  S

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!