tisdag 23 februari 2016

Välisolerat

Trots att vi inte har något element här ute, så är smatten (köksfarstun) ändå ett av husets behagligare utrymmen temperaturmässigt. Det är nämligen det enda rummet i hela huset som har riktig isolering i väggarna. När vi fick ny panel uppsatt för ett par år sedan, så passade vi på att tilläggsisolera både väggar och tak, mest för att kylskåpet inte skulle stå och frysa för mycket här ute om vintrarna. Skilladen i temperatur blev riktigt markant.


Smatten är nästan husets finaste rum numera. Så välrenoverade väggar och tak som vi har här har vi ingen annanstans i huset. Jag älskar den linoljemålade panelen här ute och önskar ibland att vi hade lika fint på fler ställen i huset. Ser ni förresten att min vackra lilla kälke står där i hörnet? Den vill man ju kunna gå och titta på mest hela tiden, så jag flyttade in den här. Fast till sommaren blir den säkert förpassad till julpyntshörnan på vinden.


Imorgon eftermiddag kommer brunnsfirman hit och städar brunnen. Eftersom det kommer att ta en stund innan vattnet rinner till igen så är det nog bäst att passa på att "städa" sig själv riktigt ordentligt ikväll. Det får bli en varm dusch och en omgång med rotborsten helt enkelt, hihi!

2 kommentarer:

 1. Er "smatt" är verkligen fin, efter renoveringen! Jag minns ju när ni gjorde den och jag blev så förtjust i den sköna, gröna väggfärgen! Så smakfullt och fint och passande i ett lantligt hus!
  Bra med brunnsrensning ibland!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin er lilla "smatt" är, både väggar, golv och hyllor och möbler. Förstår att ni trivs i ert fina lilla hus. Och kälken är så fin. Vi ska också ha pärlspont/bröstpanel på vissa väggar. Här är det renoverat så det finns nästan inga gamla detaljer kvar tråkigt nog....sen vet jag ju inte vad som finns bakom dom släta väggarna heller men det kanske är värt att undersöka....:)
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!