fredag 5 februari 2016

Tjolahopp tjolahej

Jag undrar ibland om det går att sätta ord på vår inredningsstil. Allt är ju liksom ett enda sammelsurium av allt möjligt som vi tycker om. Allmoge möter loppis möter IKEA. 20-30-tal möter 50-60-tal möter 2000-tal. Junibacken möter Bullerbyn möter Villa Villerkulla. Och så lite Krakel Spektakel ovanpå allt. (Minns ni boken där han besöker godiskiosken?)


Vårt kök är nog det ultimata exemplet. Här samlas pryttlar som inte alltid fyller mer än en enbart scenografisk funktion, men som liksom skapar den där rätta känslan och det rätta stuket. Kockums, gult och grönt, karameller, plåtburkar, skrotfynd i allmänhet, loppisprylar i synnerhet och en gammal hemmasnickrad hylla som vi hittade ute i ladan.


Och varför inte lite Ankeborg mitt i alltihopa? (Är det förresten Knatte, Fnatte eller Tjatte som kikar fram där, månntro? Jag har aldrig riktigt fattat vem som är vem...)


Här finns egentligen inga saker som inte är utbytbara. Allt lever lite sådär på lånad tid. Dyker det upp något roligare, så kan nästan vad som helst åka ut. Näst på tur att åka ut tror jag är den där shabby-fake-tillverkade väggkalendern i plåt...


Fast vissa grejer får nog stanna för evigt. Som det gula kokbokstället (vilket vi verkligen aldrig använder), som maken kom hemsläpandes med för några år sedan. Jag skulle kunna designa HELA mitt kök efter det där kokbokstället!


En microvågsugn är ju aldrig speciellt rolig, men lite praktisk får man ju ändå vara. Och hur ska jag annars poppa mina popcorn? Vårt stora skafferi älskar jag. (Och det gör mössen också.) Hela köket är annars i skriande behov av en uppfräschning. Lite ny färg på både väggar, tak och skåp hade verkligen inte skadat, och plastmattan på golvet (som vi lade in själva för 8 år sedan) skulle jag nog kunna tänka mig att byta mot något annat på sikt. 


Ja, köket är egentligen mest lite tjolahopp tjolahej tjolahoppsansa just nu, men det har ju också sin charm. Säga vad man vill, men det mesta är i allafall shabby real, hihi!

9 kommentarer:

 1. Enkelt - det är "Ms Green Style" på det hela! Och det är ju alldeles, alldeles underbart...:-) Kokboksstället är to-die-for, jag skulle också kunna designa om ett kök för det (fast å andra sidan skulle det passa perfekt in i det jag redan har, hihi).
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Jag skulle kalla stilen för "yttersthemtrevligtstilen" //A-K i Värmland

  SvaraRadera
 3. Ditt kök (och hela ditt hus) är underbart, allt passar så bra ihop - men den där plåtkalendern .... Bokstället är ju underbart!
  Ha en fin fredag kväll!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Köket är ju helt oemotståndligt charmigt. Och alla pryttlar också. En hemtrevnad som jag inte ofta upplever i nya kök.....
  Jag gillar väl tjolahoppsansa antar jag!
  Hoppas du behåller ditt fina, fina kök!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 5. "Levandehemstil". Härligt, när man ser att någon bor där. Sååå trött på alla hem med blanka, tomma och skinande ytor med ängsliga färgval! /Siv

  SvaraRadera
 6. Ditt tjolahoppsansa är helt ljuvligt! jag tänker ofta på din fina inredningsstil den är unik i sitt slag... jag gillar den !

  SvaraRadera
 7. Underbart hem. Underbara prylar. Älskar det gula stället. Håller med dig att den falska shabbyshik kalendern är det enda som inte passar in i din härliga stil. För du har ju ÄKTA shabbyshik! Man blir glad o inspirerad av ert fina mysiga hem! TACK!

  SvaraRadera
 8. Ett personligt hem kan aldrig vara fel. Fel är däremot (om du frågar mig) hemmen som är lika slätstrukna som sina ägare... Heja på!
  Skorpan

  SvaraRadera
 9. Det är ju blandningen som gör det levande! Det stylade och likriktade blir ju tråkigt hur vackert det än må vara. Nej tacka vet jag din blandning!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!