torsdag 11 februari 2016

Tvättstuga

Att tvätta är verkligen inget större problem när man bor i hus. Allt det där krånglet med att behöva boka tid och att samla på sig 7-8 omgångar smutstvätt till ett och samma tillfälle, det slipper man. För att inte tala om att jag i hela mitt vuxna liv tidigare har bott på fjärde våningen i hus utan hiss och med tvättstugan nere i källaren... Jag skulle nog faktiskt dryfta mig till att säga att egen tvättstuga är den i särklass största lyxen med att bo i hus. (Ja förutom trädgården, naturligtvis.)


Att vår tvättstuga är inrymd i en gammal källare är förvisso fortfarande väldigt mycket ett faktum, men sedan vi fick väggarna fixade och efter att vi lade in Bergo-plattor på golvet för en sisådär två år sedan, så är det riktigt trivsamt att vara här nere. Det gamla linneskåpet slukar alla våra lakan, dukar och handdukar, och träbordet som vi fyndade på auktion i somras funkar helt perfekt som arbetsbord när man ska vika tvätt.


Mangeln fyller ingen som helst funktion mer än att den är så himla snygg. Och grön! Jag fick den gratis på en loppis för många år sedan, fast jag ska ärligen erkänna att jag aldrig har gett mig på att använda den...


Den gamla zinkbaljan och tvättkorgen i juteväv från Rusta är utmärkta att slänga smutstvätt i, så att man slipper ha den på golvet. (Fast det har vi ändå ibland...)


Att tvätta är som sagt inte speciellt betungande när man har egen tvättstuga. Tar man en tvätt lite då och då går det av bara farten, liksom. Och det som ligger i tvättkorgen ser man ju som sagt inte. Det händer att det blir liggande där ett tag...

5 kommentarer:

 1. Ni har en trivsam och praktisk tvättstuga, skönt att ha gott om utrymme.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Fint har du tom itvättstugan... Jag får skämmas över min halvmånar , lite sjuttiotalsstuk mkt full fast praktisk... Men jag borde se lite mer estetiskt på den!! Hi hi! Min tvättstuga får bli fulhörn på min blogg och din är finrum med inspirations feeling! Ha en go helg kram!!

  SvaraRadera
 3. Alltså... Bordet! Heeelt underbart! Och en finfin tvättstuga också förstås.
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Tills tvättkorgen tippar över! Då är det dags att ladda maskinen. Mycket vacker mangel. Det är det enda jag saknar från lund, mangeln i tvättstugan. Om jag hittar min drömtomt i en skogsbacke ska huset ha en tvättstuga i klädkammaren, med skjutdörrar framför arbetsbänken. Sånt helt vettiga människor drömmer om =)

  SvaraRadera
 5. Bordet är så fint så jag hade nog baxat det till köket :) härlig tvättstuga skönt med ett eget rum för klädvård. Det saknar jag trots eget hus..
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!