onsdag 30 mars 2016

Det är faktiskt vår

Jag går fortfarande och smågnäller lite över det ruggiga vädret (well, det är ju trots allt fortfarande bara mars), men måste samtidigt konstatera att våren ändå gör en hel del positiva framsteg. I trädgården blommar det minsann både här och där. I rabatten längs husväggen på framsidan har julrosorna varit utslagna i flera veckor...


... och det har också snödropparna vid foten av vårt skeva gamla päronträd. Ser ni vad som också sticker upp? De där blåa små prickarna till vänster?


Ormöga! Som ljuva små safirer ploppar de upp där bland de oräfsade löven. Och som den har spridit sig i år! Om ett par veckor kommer det att vara ett blått hav här.


En vit krokus har också hittat upp ovan jord. Den är lite ensam, och jag undrar var dess kompisar har tagit vägen. Förhoppningsvis hittar jag fler imorgon.


I gräsmattan på baksidan hittade jag en liten skilla på rymmen. Den växer annars i mängd i buskarna mellan oss och grannen i söder, men där var det kleggigare att fotografera, hihi!


Imorgon bitti när jag kommer ut på trappen ska jag försöka förtränga att mina vantar ligger kvarglömda på skrivbordet på jobbet och istället fokusera på mina positiva upptäckter. Att det snart står april i kalendern underlättar ju också livet just nu. 

4 kommentarer:

 1. Våren gör framsteg så sakta och jag gillar när det går sakta för då hinner jag med. Ormöga är fina och villiga. Jag grävde ner ett par plantor för några år sedan men så kom maken på idén att han skulle ha något annat där ... så nu har jag inga ormöga.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Härligt med allt som börjat komma upp i rabatterna. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Härligt med vårtecken!! Jag hittade vitsippor här hemma i helgen. Ljuvligt.
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 4. Härligt:)) Gillar verkligen Ormöga. Satte den förra året. Hoppas på rejäl spridning även här.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!