onsdag 9 mars 2016

Grön mojäng och 3G

Gröna hjul på en grönmossig gräsmatta; ett stilleben som man nästan skulle kunna tro att Fröken Grön har "stylat". Bilden är dock tagen på Mossbylund, när vi var där i slutet av februari. Kanske är det en sådan här mojäng jag ska ha i trädgården i sommar? Jag får väl spana på mina loppisrundor, hihi! 


Dagens stora förändring är annars att vi har bytt mobiltelefonoperatör. Trots att vi bor hyfsat centralt i vårt lilla samhälle, så har mobil- och internettäckningen varit ett ganska hopplöst kapitel. Extra hopplöst har det varit eftersom vi har valt bort fast telefoni efter den permanenta flytten från "Storstad". Solhäll verkar ha legat i någon slags radioskugga, trots att den förra mobilleverantörens mätningar har påstått annorlunda. Oftast har vi bara kunnat använda mobilen från rummen på framsidan av huset. Ett inofficiellt rykte på byn har gjort gällande att en annan leverantör klarar att leverera bättre täckning här i "Glesbygd", och minsann, nu har jag 3G (mer kan man nog inte begära här) och full internetmottagning ända från sängkanten! Vi får hoppas att den positiva förändringen kvarstår.

2 kommentarer:

  1. Tips är att skaffa en wifi-förstärkare till routern att sätta på taket, om ni inte har det? Vi fyrdubblade vår kapacitet. Jag trodde bara mannen lekte med teknikprylar på taket som han brukar (...) men det var på riktigt. Vet inte vilken modell eller så men om det är av intresse kan jag ta reda på det. En vill ju inte att det ska växa mossa på wifit iaf!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Det får vi kolla upp.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!